30.12.2014

Humputtelua pakkasessa

Sunnuntai-iltapäivä tallilla oli erittäin hiljainen. Pari tuntia tallilla vierähti seuran puutteesta huolimatta nopeasti. Ulkona oli hieman kirpeä ilma ja aurinko oli painumassa mailleen, joten toimin aika ripeästi. Nappasin Helmin tarhasta ja laitoin nopeasti valmiiksi. Alkukäynnit kävin kävelemässä tiellä ja sieltä suuntasin kentälle.

Aloitin käynnissä hiukan taivuttelemaan yrittäen saada Helmin pehmeäksi kyljistä ja tämä sujui ihan kiitettävästi. Siirryin vähän ajan päästä raviin, tein vähän voltteja ja väistöjä molempiin suuntiin. Poni oli hiukan tahmea ja valui koko ajan vähän alas. Työntekoa puolin ja toisin eivät ainakaan helpottaneet mulla kädessä olevat lapaset. Tarkotus oli kyllä hommata kunnon talviratsastushanskat edellisten kadottua, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Pakko kyllä ensi kerraksi ne saada, jotta jotain voidaan saada aikaiseksikin ponin kanssa.

No, otin sitten muutamat laukannostot molempiin suuntiin. Nekään eivät aivan täydellisesti onnistuneet, sillä multa ohjat valuivat kädestä enkä näinollen saanut tarpeeksi tuntumaa suuhun ja tukea Helmille. Kentällä vääntö ei siis aivan onnistunut, joten lähdin pellolle hiukan humputtamaan. Otin pari vauhdikasta laukkapätkää ja Hemppakin aivan innostui heittämään parit pukit ja revittelemään kunnolla. Luonnonvalon käydessä vähiin lähdin lopuksi maastoon kävelemään. Käytiin noin kilsan päässä kääntymässä ja tultiin sitten takaisin tallille.

Hoidin Hempan pois sisällä, annoin pari herkkua ja laitoin loimen takaisin. Tallissa oli rauhallista ja kiva valo, joten innostuin ottamaan pari kuvaakin söpöläisestä ennen tarhaan viemistä. Hoidinkin sitten kaiken kuntoon ja odottelin kyytiä. Tallipäivä oli kuskin ratsastukseen soveltumattomista käsineistä huolimatta oikein onnistunut. Kyllä tuo Hömppä on aina päivän piristys! 

2 kommenttia:

  1. Onpa sulla kiva blogi, liityin lukijaks :) Ihana toi "Hömppä" nimi Helmille, aika osuva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Niin, Helmi on sellainen ihana hömppä :D

      Poista