25.1.2015

Kimon ponin hyppelöt

Eilen meninkin yllättäen estevalmennukseen, sillä perjantaina sain tietää, että pidetään maanantaina extraharjoitukset wanhojentanssien vuoksi, enkä ehtisi silloin tallille. Äkkiä vaan Pialle viestiä, vieläkö mahtuisi estevalkkuun ja mahtuihan sinne!

Ratsuna toimi tälläkin kertaa Fiia, sillä Helmi oli jo varattu. Eipä mitään, valmennus meni tosi paljon paremmin kuin viime viikkoinen. Aloitettiin käynnissä etsimällä itselle hyvä asento ja ponille sopiva käynti ihan vain uralla. Sen jälkeen ruvettiin tulemaan keskihalkaisijalla monikaarista, eli puolikas voltti, suoristus ja sama toiseen suuntaan jne. niin monta kertaa kuin ehti. Tämä meni käynnissä tosi hyvin, joten tehtiin samaa ravilla. Ravin piti olla hidasta, mutta kuitenkin takaa polkevaa. Siinä mulla lähti leviämään kädet, mutta muuten sekin harjoitus meni hyvin ja etenkin hidas ravi toimi tosi kivasti!


Alettiin sitten tulemaan kolmea pääty-ympyrällä olevaa puomia. Jokaisen puomin jälkeen tuli laukannosto ja ennen seuraavaa siirtyminen raviin. Fiialla laukannostot usein venyivät niin pitkiksi, etten ehtinyt niitä kunnolla tekemään väleihin. Poni ravasi niin reippaasti, että jouduin melkein joka puomilla tekemään voltin, sillä kaahottavasta ravista en halunnut nostaa laukkaa ollenkaan. Ei siis ihan putkeen mennyt tämä harjoitus, mutta ei se mitään.

Tultiin sitten vielä ympyrää ihan vain laukalla. Tässäkin painotettiin hidasta, mutta polkevaa laukkaa. Fiia tiputti aluksi helposti raville, sillä sille kokoaminen ei ole vielä niin tuttua puuhaa ja se koki ravaamisen helpommaksi kuin laukassa "sipsuttamisen". Loppujen lopuksi tehtävä onnistui hyvin ja saatiin kaikki puomit peräkkäin onnistumaan.


Alettiin sitten tulemaan yksitellen tehtävää, jossa näiden kolmen puomin jälkeen jatkettiin ristikolle ja sen jälkeen pysäytettiin ennen aitaa. Puomi-ristikko -linjallakin oli tarkoitus pitää maltillinen laukka ja saada siihen kuusi askelta. Meidän ekalla yrityksellä päästiin ekalle puomille, kun poni rikkoi raville ja aloitettiin sitten alusta. Linjalle tuli kuuden sijasta viisi askelta ja hyppy oli hiukan haparoiva.

Seuraavillakin kerroilla aloitin aina alusta, mikäli laukka ei noussut, rikkoja tuli tai puomit eivät ihan onnistuneet. Loppujen lopuksi selvittiin linjasta kuudella askeleella ja tehtävä onnistui kokonaisuudessaan tosi hyvin! Lopeteltiin meidän tunti siihen. Jossu kehui mua hyvästä asenteesta ja kärsivällisyydestä ponin kanssa. Hän sanoi, että meillä oli mennyt tosi hyvin ja että hän tykkää tavasta, millä ratsastan. Mullekin jäi paljon kivempi fiilis kuin viimeksi, sillä nyt poni oli jo hiukkasen tutumpi, eikä tällä kertaa ollut väsähtänyt edellisestä tunnista!

Innolla odottelen tulevia valkkua Fiialla, vaikka Helmin mä kyllä ensisijaisesti aina haluan! ;) Fiia on nyt kuitenkin mun "kakkosponi" eli menen sillä silloin kun en pääse menemään Helmillä.


Kuvat viime viikolta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti