1.1.2015

Tavoitteita vuodelle 2015

Nyt on uusi vuosi pyörähtänyt jälleen käyntiin. Yleensä vuoden alussa aina asetetaan tavoitteita, joita sitten loppuvuodesta puidaan ja analysoidaan. Itsekin viime tammikuussa keksin muutaman tavoitteen, mutta niitä en ala käymään läpi, sillä yksikään ei ole enää ajankohtainen. Ratsuni ovat vaihtuneet ja samalla osa tavoitteista on muuttunut mahdottomiksi saavuttaa, mutta samalla on auennut uusia mahdollisuuksia. Toinen syy on se, etten kertakaikkiaan enää muista niitä, sillä en kirjoittanut niitä ylös itselleni - vain vanhaan blogiini, joka nyt on poistunut bittiavaruuteen.

No, mutta mennään asiaan, eli ratsastukseen liittyviä tavoitteita vuodelle 2015 (edit: jos haluat tietää muista tavoitteistani, tsekkaa toinen blogini). Haluan asettaa mahdollisimman realistisia tavoitteita, jotka voin ylpeänä vuoden lopussa sanoa saavuttaneeni. Kuitenkaan en koskaan voi tietää kuinka elämässä käy ja millaisen otuksen selässä vuoden päästä keikun. En ole edes ihan varma vielä miten Helmin kanssa asiat järjestyvät ja tuleeko minulle Helmin lisäksi toinen ratsu vai ei. Tämän vuoksi minun on hyvin hankala asettaa mitään tavoitteita. Tässä kuitenkin joitakin, mitä ainakin tahtoisin saavuttaa:
  • Treenata "ankarasti" koulua, päästä läpi joku HeB-ohjelma (Helmin kanssa)
  • Treenata myös esteitä, saada puhdas 70cm tai 80cm (Helmin kanssa)
  • Päästä valmentautumaan ja kehittymään ratsastajana
  • Esteistunta paremmaksi
  • Kädet paikalleen, ei seikkailemaan ympäri Suomea
  • Saada ahaa-elämyksiä ja oppia taas paljon uutta
  • Ratsastaa siten, että hevosen on helppo työskennellä kanssani
  • Päästä kisaamaan mahdollisimman paljon ja saada hyväksyttyjä tuloksia
  • Ja mikä tärkeintä uuden oppimisen ohella: muistaa välillä irroitella ja pitää hauskaa, rentoutua ja muodostaa yhä parempaa luottamussuhdetta!

Vuoden päästä on aika palata tähän tavoitelistaan ja käydä läpi jokainen kohta ja hiukan tarinoida onnistumisen määrästä. Pidän näitä loppujen lopuksi aika simppeleinä ja realistisina. Suurin osa on aika ympäripyöreitä, eivätkä siten koske vain yhtä tiettyä hevosta. Se tietenkin helpottaa analysoimista siinä tapauksessa, jos ratsu sattuu vaihtumaan.
Tämän postauksen myötä toivotan menestyksekästä ja tapahtumarikasta sekä ennen kaikkea onnellista vuotta 2015 aivan jokaiselle! Otetaan uusi vuosi ja sen mukanaan tuomat haasteet avoimina vastaan! Ihanaa Uutta Vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti