11.1.2015

Vuoden eka ratsastus

Vuoden ensimmäinen ja superonnistunut satulaton treeni tapahtui Helmi-murulla tietenkin!

Menin tallille sen verran aikaisin, että jouduin hetken aikaa odottelemaan, kun hepat oli juuri ruokittu. Aika meni kuitenkin nopeasti sattarissa kavereiden kanssa jutustellen. Hoidin Helmin sisällä suht nopeasti valmiiksi ja mentiin sitten kentälle kävelemään.

Alkukäyntien jälkeen kävelin vielä vähän aikaa uralla tehden jotain avotaivutuksen tapaista. Ne sujuivat molempiin suuntiin ihan ok ja otin sitten ravia. Aloin menemään neliötä, jonka pitkän sivun suuntaisella sivulla tein ympyrän sisäpuolelle ja lyhyen sivun suuntaisella sivulla voltin ulkopuolelle (kuvan mukaisesti). Tämä on siitä hyvä tehtävä, että siinä tulee sekä suoristusta, että taivuttelua, kulman ratsastusta ja kaarevia uria. 

Helmi meni tosi hyvin ja oli aika kevyt ratsastaa. Se tuntui tosin hieman väsähtäneeltä, mutta sitä lukuun ottamatta se meni todella hienosti. Helmin kanssa oli helppo vaihtaa suuntaa nopeasti ja ratsastaa sekä kulmat, että voltit. Vähän olisi ehkä kulmissa ollut vielä parannettavaa, mutta en kovin paljoa vaatinut, sillä poni oli vielä menossa tunnille jälkeeni.

Kun tehtävä sujui ravissa molempiin suuntiin, pidin pienet välikäynnit ja sen jälkeen otin laukan mukaan tehtävään. Menin muuten ravissa, mutta sisäpuolelle tehtävät ympyrät laukkasin. Vasempaan kierrokseen meni todella hyvin ja laukat nousivat nätisti heti pyydettäessä, mutta oikeaan suuntaan H punki hiukan ulos koko ajan. Laukkasin sitten hiukan pidemmän matkan, jotta sain Hempan taipumaan oikealle paremmin. Heti sen toimiessa oikein, otin raville ja ravailin hiukan eteen-alas kolmikaarisella. 

Otin käyntiin ja annoin pitkät ohjat, mutta huomasin että aikaa oli vielä 20 minuuttia, joten otin hetken käveltyäni vielä hiukan rentoa ravailua. En oikeastaan vaatinut muuta kuin, että tamma työskentelee selän läpi ja pitää takajalat mukana kunnolla. Vähän ajan päästä annoin pitkät ohjat ja annoin Helmin hetken jolkotella rennosti pitkin ohjin ja otin sitten käyntiin. Tyttö sai paljon kehuja ja rapsutuksia, sillä treeni oli sujunut tänään ihan superhyvin! Olin todella tyytyväinen Hemppaan ja sen suorittamiseen tänään. Toivottavasti hyvä fiilis ja treeni-into jatkuu koko kevään läpi sekä kuskilla että ponilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti