27.2.2015

Heppailua hiihtolomalla

Vihdoin mulla on aikaa kirjoitella blogiin hiihtoloman tapahtumista! Loman jälkeinen kouluviikko on ollut kovin työntäyteinen, eikä ylimääräistä aikaa ole juurikaan ollut. Suurin osa vapaa-ajastani on kulunut koulujuttujen tai kuntoilun parissa (hah, koko talveen en ole mitään kunnon liikuntaa tehnyt, joten nyt on korkea aika aloittaa ;)).

No, mutta asiaan. Alkuloman vietin kotona ja tallilla käväisin muutamaan otteeseen. Ei tosin niistä kerroista sen enempää, sillä niistä kirjoitinkin erilliset postaukset jo lomalla. Viikon heppailut eivät suinkaan loppuneet siihen, vaan loppuloma taittui rattoisasti ystäväni Marian luona. Meidän päiviimme sisältyy vähän kaikenlaista, joten kirjoittelen vain ratsasteluista, jotta postauksesta tulisi edes jollakin tavalla järkevä eikä se venyisi kovin pitkäksi! :D


Keskiviikkona menin päivällä suoraan maneesitallille, jossa muutama heidän hevosistaan asustaa. Marialla oli pari heppaa ratsastettavana ja viimeisenä töihin pääsi Salli. Sain itsekin hiukan kokeilla tammaa taas pitkästä aikaa. Viime kerrasta onkin vierähtänyt jo reilu vuosi ja voin rehellisesti sanoa, etten ennen ole pitänyt kyseisestä hevosesta ratsastuksellisesti, mutta nyt Salli yllätti. Tein oikeastaan ihan perusjuttuja käynnissä sekä ravissa: väistöjä, avoa, ympyröitä. Laukassa kokeilin pari vaihtoa ja nekin menivät hyvin. En jaksanut ratsastaa kuin vaivaiset parikymmentä minuuttia, sillä Salli on mulle todella raskas ratsastaa, koska se on niin suuri ja vahva hevonen ja itse olen tottunut hiukan kevyempiin ja pienempiin ratsuihin. Mutta kuten jo aikaisemmin sanottu, yllätti Salli positiivisesti ja oli todella kiva päästä tammaa hiukan kokeilemaan! 

Maria veti vielä treenin loppuun ja lähdettiin sitten heidän omalle tallilleen. Illalla tehtiin iltatalli ja torstaiaamuna herättiin aamutalliin. Puuhailtiin siinä aamupäivällä vähän kaikenlaista ja pikkuponit, Donna ja Viksu, pääsivät pieneen puunaukseen ja vähän kävelylle. Ratsastamaan mentiin päiväheinien jälkeen. Menin Sällillä, Maria Maissilla ja käytiin pellolla hiukan kääntymässä. Sälli kuumui aika nopeasti, joten ravailin vähän ja otin parit laukat ympyrällä ja sitten meille riitti. Käytiin vielä loppukäynnit kävelemässä ennen kuin hepat laitettiin pois.


Perjantaina päivä alkoi jälleen aamutallilla. Ratsastamaan lähdettiin joskus päivällä, tällä kertaa suuntana oli maasto, jonne lähdin Maissilla ilman satulaa. Kierrettiin muutaman kilometrin lenkki kävellen. Takaisin tultuamme duunailimme jotain ja myöhemmin lähdimme maneesitallilla käymään, sillä Marialla oli siellä ratsastettavaa.

Lauantaina saimme nukkua hiukan pidempään ja aamun ohjelmassa ei oikeastaan ollut muuta kuin telkkarin katselua ynnä muuta. Myöhemmin lähdettiin taas tallille ja ratsastamaan. Otin taas Maisan ja vuorossa oli hiukan peltoilua. Ravailtiin jonkin aikaa ja kokeiltiin sitten mennä laukkapätkääkin. Maissi innostui todella paljon ja revittelikin oikein kunnolla, kun pääsi hiukan kiihdyttelemään! Maissi on niin hirveän suloinen innostuessaan, että sen ilosta tulee itsekin hyvälle tuulelle! Käytiin peltoilun jälkeen vähän pidemmällä kävelemässä loppukäyntejä.

Sunnuntaina nousimme jälleen aikaisin aamutalliin ja käytiin ratsastamassa siinä joskus päivällä. Käytiin maastokävelyllä ja keli oli ihan järkyttävä: räntää satoi ja tuulen vuoksi oli aika kylmäkin. Maissikaan ei ollut iloisimmillaan, joten maasto oli oikeastaan aika kamala.

Illalla suuntasinkin takaisin kotiin ja koulujuttujen pariin. Loma Marialla oli kaikenkaikkiaan todella mukava ja olisin voinut jatkaa lomailua pidempäänkin! Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus mennä uudestaan "visiitille" Mariaa ja kauraturpia moikkaamaan, sitä odotellessa!

Mutta, huomenna olen menossa hyppäämään Fiialla Jossun valvovan silmän alle, joten postauksia pitäisi ilmestyä viikonlopun aikana vielä toinenkin ja mikäli innostun kirjoittelemaan Blogitallin haastepostausta, niin sekin olisi tässä pian luvassa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti