3.2.2015

Lumituiskussa


Olin eilen tallilla ja vastassa oli tällainen söpöliini. Haettiin Annin kanssa lumisateessa kastunut poni tarhasta ja laitoin sen valmiiksi. Menin jälleen ilman satulaa kentälle höntsäilemään ja sain Annin pestattua kuvaajaksi kentän laidalle. Valitettavasti poni ei ollut tänään kaikista edustavimmillaan eikä ilmakaan suosinut, mutta oli kuitenkin kiva saada hiukan kuvia meidän menosta! 

Kävelin alkukäynnit ja kuulostelin samalla hiukan ponin mielipidettä kentästä. Pieniä tilsoja tuli, mutta ne eivät onneksi jääneet pitkiksi ajoiksi matkaan mukaan, joten pohja oli ihan hyvä pikkutreeniin. Aloitin alkukäyntien jälkeen käynnissä hiukan hakemaan tuntumaa ja aloitin sitten pian ravailemaan. Tein ympyröitä ja voltteja, en siis mitään kovin kummallista, sillä mulla ei ollut mielessä mitään tehtävää.

Alkuun poni oli hieman löysän oloinen, mutta kun otin raipan mukaan matkaan, alkoi Helmi kulkea jo ihan kivasti. Vasempaan suuntaan se oli yllättävän paljon parempi ja rentoutui helpommin, kun taas oikealle sitä joutui pyytämään enemmän eteen ja taipumaan. Loppujen lopuksi oikeallekin mentiin ihan nätisti. 

Otin pitkän sivun verran laukkaa molempiin suuntiin aloittaen vasemmasta kierroksesta. Siihen suuntaan laukka oli reipasta ja lähti hyvin myös takaa. Oikeaan suuntaan sen sijaan laukkapätkä oli aika löysä ja huono, joten otin toisen heti perään. Se meni jo huomattavasti paremmin.Ravailin hiukan vielä molempiin suuntiin ja lähdettiin sitten pellolle käymään. Anni lähti laittamaan Simbaa, joten kaikki seuraavatkin kuvat ovat alkutunnista otettuja. Pellolla oli melkein ponin polviin asti lunta, joten en ollut siellä kovin pitkään. Käveltiin alas ja laukattiin ylös kaksi kertaa. Helmi oli tosi innoissaan ja pukittikin muutaman kerran oikein reippaasti. Olen onneksi oppinut jo ennakoimaan pukit, eikä siksi juurikaan horjuta. Kiva vaan, että ponilla on hauskaa! :D

No, parin pätkän jälkeen mentiin takaisin kentälle ja käveltiin ensin pari kierrosta, jotta Helmi sai vähän vetää henkeä. Otin sitten pian ravin, mutta poni oli edelleen sitä mieltä, että nyt mennään eikä meinata. H oli niin intona, ettei pystynyt keskittymään juurikaan työskentelyyn. Otin sitten hiukan laukkaa ja H lähtikin ihan lennokkaasti liikkeelle. Vähän aikaa laukkailtuamme, pyysin vielä ravissa kunnon työskentelyä ilman kaahotusta. Vähän aikaa piti pyytää ja rauhoitella menoa, mutta kyllä se sieltä sitten taipui ja rentoutui! 

Ravailin loppuun vielä hiukan pidemmällä ohjalla ja annoin sitten kävellä. Tulin selästä ja käytiin vielä maasta käsin tiellä kävelemässä. Otin suitset pois ja harjasin hiukan. Annoin pari herkkua ja vein sitten tyttösen takaisin tarhaan. On se vaan hieno poni! ♥Kuvista iso kiitos Annille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti