18.2.2015

"Se menee nyt tosi nätisti"

Tämä vain kuvitukseksi. Nekku, Simba ja Nappula
Tällä viikolla menin jo maanantaina ratsastamaan Helmin, koska se sopi paremmin sekä mulle, että Pialle. Heti mennessäni tallille sain kuulla, että tunnit alkaisivat poikkeuksellisesti jo aamupäivällä, joten mun piti kiirehtiä, mikäli halusin kentälle. Laitoinkin Helmin nopeasti valmiiksi ja lähdin humputtamaan ilman satulaa kentälle. 

Alkukäynnit käveltyäni tein jotain voltteja ja kiemuroita. Helmi tuntui keskittyvän kaikkeen muuhun kuin ratsastajaan selässään ja olikin alkuun tosi rautakanki. Se kyttäili pellolla kulkevia koiria ja reagoi vaan liioiteltuihin apuihin. Aloin sitten ravata ja meninkin keskihalkaisijalle tekemään voltteja vuoroin oikealle, vuoroin vasemmalle ja pyrin näin kiinnittämään Helmin huomion työntekoon ja vähän notkistaa sitä. Se alkoi tuottaa pikkuhiljaa tulosta, joten aloitin päivän varsinaisen tehtävän. 

Tarkoituksenani oli mennä läpi se HeC:n rata, jonka menen kisoissakin ensi kuun lopulla. Sain tehtyä kolmikaariseen asti, kunnes poni oli taas samanlainen kuin aluksi. Aloitin alusta ja tällä kertaa menikin paljon paremmin. Rata ei ollut lähelläkään sitä, mitä odotan kisoissa, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Etenkin ravilisäykset vaativat harjoitusta!

Tämäkin vain kuvitusta. Fiia
Olisin jatkanut vielä radan ratsastusta, mutta tuntilaiset tulivat jo kentälle. Sain silti jatkaa vielä, tosin varoen ratsastamasta kenenkään yli. Ravailin ympäri kenttää ja Helmi tuntui yhtäkkiä tosi hyvältä. En tiedä johtuiko se siitä, ettei se enää ollut yksin, mutta se oli ihan super! Polki takaa, kulki muodossa ja rentona selän läpi. Piakin vain tokaisi tuntilaisille, että se menee nyt tosi nätisti. Jouduin tosin välillä hiukan nostelemaan Helmiä korkeampaan muotoon, mutta se meni tosi hienosti. Vähän aikaa ravailtuani kävelin välikäynnit. 

Välikäyntien jälkeen jatkoin hiukan ympäriinsä ravailua ja Helmi oli edelleen ihan sairaan upea! Helmi on useimmiten aina tosi hyvä, mutta en muista milloin viimeksi se oli näin hyvä! Mun ei pitänyt tehdä juurikaan mitään ja Helmi oli upea! Olin aika sanaton, koska muru oli niin hieno! Fiilistelin loppuajan (ainakin sisäisesti) hymyillen ja otin sitten loppukäynnit. Väistelin tuntilaisia viitisen minuuttia ja lähdettiin sitten Helmin kanssa talliin. 

U P E A Helmi, olen niin ylpeä murusta! ♥ 

murunen jatkamassa seuraavalle tunnille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti