28.2.2015

Valmennuksessa pomppimassa

Tänään oli vuorossa estevalmennus, jälleen Fiialla. Menin tallille hyvissä ajoin ja ehdin laittaa ponin rauhassa valmiiksi ennen tunnin alkua. Aloitimme hetken käveltyämme taivuttamalla hieman liioitellusti sisäänpäin voltilla, minkä tarkoituksena oli saada hevonen vertymään kyljistään ja taipumaan kunnolla. Fiia oli alkuun aika kankea ja taipui todella nihkeästi, mutta vähän ajan päästä alkoi poni vertyä. 

Tehtyämme harjoitusta sekä käynnissä, että ravissa, otimme laukkaa vasempaan kierrokseen. Etenkin ympyröillä mun piti olla tarkkana, että tuin tarpeeksi ulkoa, sillä Fiia kaatui helposti sisään. Hetken päästä aloimme tulemaan yksittäisenä ristikkoa. Kun olimme tulleet sen muutaman kerran, aloimme hyppäämään rataa. Esteet olivat ihan ristikoita, joten tehtävä oli suht helppo. 

esteet olivat kentän leveyssuunnassa,
eli tässä vain "pala" kenttää, oikeasti
kenttä jatkuu sivuille päin!
Itse sorrun usein helpoissa tehtävissä yliratsastamaan tai vastakohtaisesti ratsastamaan liian vähän. Ensimmäiselle esteelle oli aika tiukka lähestyminen ja tulin sille alitemmossa, joten sain heti aloittaa alusta. Loppurata meni ihan ok, ei erityisen hienosti, mutta ei huonostikaan. 

Seuraavaksi esteet nousivat viisikymppisiksi pystyiksi ja nyt ratsastin itse huomattavasti paremmin ja rata oli paljon edellistä sujuvampi. Fiiakin alkoi jo innostua, mikä helpotti ratsastusta huomattavasti! Ekan hypyn jouduin tulemaan edelleen ravilla, mutta seiskahyppy onnistui laukassakin.

Loppuun tultiin kakkosta yksittäisenä ja vähän korkeampana. Alkuun sujui ihan rutiinilla ja hyppy oli tosi kiva. Jossu nosti estettä vielä ja edelleenkin hyppy onnistui hyvältä paikalta ja tuntui tosi kivalta. Vieläkin este nousi, mutta nyt tuli stoppi. Kielto oli täysin oma vikani, sillä ratsastin liian vähän ja edellisten hyppyjen helppoudesta hurmioituneena en tajunnut rohkaista ponia tarpeeksi. Saatiin sitten uusi yritys, mutta hyppy oli edelleen tosi epävarma, joten tulimme vielä kerran. Fiia otti ennen estettä vielä pienen varmistusaskeleen ja hyppäsi tosi juuresta, minkä vuoksi hypystä tuli tosi korkea. Oma istuntani oli ihan järkyttävä, en päässyt hyppyyn yhtään mukaan, koska en ollut varautunut ylimääräiseen askeleeseen. 

Saatiin hypyn jälkeen tietää esteen olleen 80cm ja lopetettiin siihen, sillä se oli kuitenkin muuten ihan ok hyppy. Valmennuksesta jäi hyvä fiilis. Fiia oli ollut kiva ja sitä yhtä stoppia lukuunottamatta hypännyt kaiken tosi hyvin! Vitsit, että odotan kevättä ja kentän sulamista, että päästään kunnolla hyppäämään ja rutiiniksi nuo hiukan isommatkin pomput!

Sovimme Pian kanssa, että alan (ainakin) hyppäämään Fiialla, sillä Helmillä on tällä hetkellä jo kaksi tyttöä, jotka valmentautuvat ja kisaavat sillä. Eli Helmin kanssa kisat jäävät näihin ensi kuun koulukisoihin ja niiden jälkeen alkaa treenit eri ponilla. Siitä en ole vielä ihan varma, jätänkö Helmin ratsastuksen kokonaan vai pidänkö sen edelleen itsenäisessä treenissä vai vaihdanko kokonaan ponia. En ole vielä tehnyt mitään päätöksiä ja Pia antoi mulle kyllä miettimisaikaa! Heppatilanteesta tulossa postausta heti kun ollaan saatu sovittua miten tästä jatketaan!

Suloinen nappisilmä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti