24.3.2015

Kädet köytettynäViime perjantain valmennus oli jälleen todella antoisa! Jossu aloitti tunnin toteamalla, että nyt köytetään teidän kädet kiinni, enää en pyydä, vaan vaadin. Eikä muuta kuin tuumasta toimeen: kaikki saivat pakollisen "kauhukahvan" eli alaturparemmin kiinni satulaan ja siitä oli pakko pitää kiinni. Alkuun hiukan hirvitti, mutta olin silti ihan täysillä mukana, sillä mun ikuisuusongelma eli kädet, pääsivät vihdoin kunnolla koetukselle! 

Aluksi oli vaikea löytää järkevä asento käsille. Seuraavaksi ongelmaksi muodostui kääntäminen. Yksi syy miksi tunti todella antoi paljon, oli se, että opin vihdoin käyttämään rannetta oikein (hah, kymmenen vuotta kun on väärin ratsastanut, niin ehkä ihan hyväkin alkaa pikkuhiljaa opettelemaan!). Teimme kolmikaarista heti alkuun ja sen avulla harjoittelimme kääntämistä, asettamista, taivutusta ja suoristusta. 

Kun aikamme olimme kolmikaarista tahkonneet, aloimme menemään kouluratoja läpi. Tällä kertaa pysähdykset menivät täysin nappiin, eikä turhia hiipimisiä enää tullut. Kauhukahva auttoi siinä, että käsi ei vahingossa lähtenyt eteen ja näinollen päästänyt hevosta pitkäksi pysähdyksessä. Myös laukassa se tuki kättä; yleensä multa lähtee ohjat hirveästi valumaan, mutta nyt sain ne pysymään käsissä paljon paremmin ja laukka oli paljon aikaisempaa laadukkaampaa! 
Koko rata meni kokonaisuudessaan ihan hyvin. Helmi oli aika tahmean tuntuinen koko tunnin, mutta kun otin raipan mukaan, lähti poni paljon innokkaammin liikkeelle. En usko kuitenkaan, että meillä kisoissa tulee olemaan ongelmana eteenpäinpyrkimys, koska H on vieraissa paikoissa astetta pörheämpi ja liikkuu hyvin eteen. 

Tämä oli oletettavasti viimeinen valmennus ennen kisoja, mutta kerran olen tällä viikolla vielä menossa ratsastamaan Helmin. Hienosäädetään silloin varmaan keskiravia ja -käyntiä sekä laukkaa. Muuten ohjelma on aika sujuva ja kuten Jossu sanoi, hän itse lähtisi luottavaisin mielin kisoihin tällä paketilla. Itse olen tosi innoissani siitä, että pääsen ratsastamaan ensimmäisen HeB-ratani Helmin kanssa. Uskon meidän selviytyvän ihan kunnialla! ;) 

Tahmeudesta huolimatta olin tyytyväinen tuntiin ja poniin. Helmi jatkoi vielä seuraavalle tunnille, jota jäin kuvaamaan. Toisten tunnin jälkeen laitettiin hepat pois ja meillä oli tosi hauskaa yhdessä. Intouduttiin ottamaan muutamia söpöjä yhteiskuviakin! :3


haha, nauroin tälle ihan liikaa! :D                                                                                                                                                   
Kaikki postauksen kuvat © Merikke! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti