16.3.2015

Kokeillaan ja sit taas noustaan, jos kaadutaan

muru ♥
Perjantaina olin jälleen kouluvalmennuksessa Helmin kanssa. Tunnilla oli vain kaksi ratsukkoa, joten pääsimme tekemään oikein tehokkaasti! Aloitimme heti ravailemaan ja etsimään sopivaa tahtia. Teimme harjoitusta, jossa jokaiseen kulmaan tuli voltti ja sivuille loivat kiemurat. Helmi oli ihan hyvän tuntuinen ja taipui ihan kivasti. Seuraavaksi otimme tehtävään mukaan laukan, eli jokainen voltti laukassa ja loivat kiemurat ravissa. Jälleen kohtasimme laukatessa saman ongelman kuin viimeksi: Helmi jätti helposti takajalat pois, enkä ratsastanut tarpeeksi, jotta siitä olisi tullut tahdikas ja pyörivä. Tähän kiinnitimme huomiota jonkin aikaa, kunnes saimme onnistuneen pätkän ja pidimme pienet välikäynnit.

Pienen tauon jälkeen sain aloittaa C:n radan. Alkutervehdys vaati taas muutaman kerran ennen kuin se luonnistui, sillä taas jätin ponin yksin pysähdykseen tai otin liikaa kädellä. Loppurata meni aika rutiinilla. Laukkaa piti muistaa pyörittää tarpeeksi, mutta muuten voisin sanoa tehtävän onnistuneen kokonaisuudessaan tosi hyvin!

Jossu sanoikin sitten, että katsotaan se B:n rata heti kun Anni oli suorittanut oman C:nsä. Alkutervehdykseen muistin tällä kertaa tulla oikein ja pitää ponin skarppina koko pysähdyksen ja tervehdyksen ajan. Siitä keskiravit lävistäjällä ja voltit päätyihin sujuivat ihan hyvin, mitä nyt keskiravi hiukan jäi vaisuksi, mutta se kelpasi. Kolmikaarinen meni hyvin, mutta käyntiin siirtyminen kolmeksi askeleeksi pitää saada hiukan terävämmäksi. Keskikäynti sujui mun mielestä yllättävän hyvin, vaikka siinäkin on vielä parantamisen varaa. Laukannosto käynnistä onnistui ihan hyvin ja oikea laukka nousi, kunhan vain en vienyt jalkaa liian taakse (mistä lie tämäkin huono tapa tullut opittua?). Laukkaohjelma meni muuten ihan hyvin, mutta se laukka. Aargh! Mun pitää vain opetella ratsastamaan laukkaa paremmin eteen ja pyöriväksi. Etenkin voltit tuottivat tuskaa, mutta ehkä ne harjoittelulla vielä paranevat. Laukkojen välissä pysähdys-peruutus sujui hyvin ja rata loppuikin sitten siihen. 

Huh! Olin kaikesta huolimatta todella tyytyväinen valmennukseen, koska se antoi paljon ja oli todella tehokas! Laukan ongelmakohdista huolimatta, sanoi Jossu meidän olevan valmiita HeB:hen kisoissa. Hän sanoi, että käynti ja ravi eivät tuota mitään ongelmia, pidän paketin hyvin kasassa, mutta laukassa lopetan jostain syystä ratsastamisen. (Tämä tietää siis ankaraa laukkatreeniä). Eli, kisaluokka vaihtui C:stä B:hen ja tiedossa olisi kuskin ensimmäinen HeB-ohjelma ikinä! Jes! 

Ensi postaukseen, terkuin onnellinen kuski, jolla on maailman mahtavin ponski! ♥

Helmi ja Jennie
ps. Postauksen kuvat eivät ole perjantailta, vaan lauantailta! Vietin mukavan tallipäivän ja kuvia tuli räpsittyä muutamia. Haluaisitteko niitä näytille tännekin?

2 kommenttia:

  1. jooo laita kuviaa(: ne on nii hyvin otettuja ja kivoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Täytyykin sitten joku päivä valita parhaimmat ja julkaista! ;)

      Poista