12.3.2015

Rataharjoitusta valvovan silmän alla

Viime perjantaina olin pitkästä aikaa kouluvalmennuksessa Helmin kanssa. Valmennuksen teemana olivat rataharjoitukset loppukuun kisoja varten. Aloitettiin tunti ravaamalla hiukan eteen-alas ja etsimällä sopivaa tahtia. Helmi oli aika jäykkä, eikä oikeastaan kulkenut pohkeesta eteen. Otettiin hiukan laukkaa ja samainen tahmeus jatkui, enkä ollut kovinkaan tyytyväinen.

Varsinainen ratatreeni aloitettiin pysähdyksen harjoittelemisella. Tahdikkaasta ravista nätti pysähdys ja takaisin raviin. Kuulostaa helpolta, mutta itselleni ongelman tuotti se, että päästin Helmin pysähdyksessä tauolle ja näin ollen se lähti raviin etupainoisena muutaman käyntiaskeleen jälkeen. Tehtiin tätä niin kauan, että sain ponin pidettyä skarppina koko pysähdyksen ajan ja loppujen lopuksi se sujuikin ihan hyvin. Helmi tosin oli edelleenkin aika vetelä, mutta teki kuitenkin tarpeeksi hyvin. Omasta mielestäni se jäi siltikin vähän vaisuksi.

Jatkettiin keskiympyrällä ja sen aikana Helmi alkoi vertyä ja tuli pikkuhiljaa paremmaksi. Mentiin jonkin aikaa ja vihdoin Helmi oli taas oma itsensä ja tosi miellyttävä ratsastaa. Täyskaarron kautta suunnan vaihto ja siitä keskiymyprä toiseen suuntaan. Helmi yritti jonkin verran punkea vastaan, joten jäätiin hetkeksi pyörimään ympyrälle, jotta sain ponin taas kunnolla avuille. Jälleen täyskaarron kautta suunnan vaihto ja pysähdys ja peruutus. Tämä meni oikein mallikkaasti jo heti ekalla yrittämällä, sillä alkutunnin opit olivat menneet hyvin perille! ;)

Pienen tauon jälkeen treenasimme lävistäjiä, joilla tuli pidennys. Helmi pidensi aika löysästi, mutta oli muuten ihan ok. Jossun mielestä se oli kuitenkin tarpeeksi, joten emme kauaa jääneet niitä hinkkaamaan. Muiden mentyä, aloimme harjoittelemaan laukkaohjelmaa. Tarpeeksi pyörivä laukka oli avainsana ja sen saavutettuamme, meni laukkaosuus ihan hyvin. Laukkalävistäjillä ei ollut muuta ongelmaa kuin se, että laukan on jatkuttava ihan kirjaimeen asti. H oli hieman väsähtänyt ja tiputti raville aina n. askeleen ennen, mutta emme takertuneet nyt siihen, sillä valmennusta oli vielä jäljellä ja kuten sanottu, alkoi poni jo väsähtää.


Mentiin koko ohjelma läpi yksi kerrallaan. Meillä meni Helmin kanssa ihan ok koko rata. Ongelmakohtia olivat oikeastaan samat kuin alkutunnilla, eli ravilävistäjät ja laukan tempo. Pian huomattiin kuitenkin, että oltiin menty koko ajan väärää C:n rataa. Sain näyttää muille miten tämä oikea rata menee, koska osasin sen. Helmi oli koko radan ajan aika väsynyt ja tahmea, joten mun piti koko ajan tuupata sitä eteen. Lopputunnin ajan, muiden harjoitellessa rataa, sain tehtäväkseni ratsastaa ravissa ja laukassa Helmi pehmeäksi ja askellajit pyöriviksi. Lopuksi Helmi olikin tosi hyvän tuntuinen!

Radan yhtäkkisen vaihdoksen vuoksi tunti venähti reilusti yliajalle. Helmi oli loppua kohti tullut tosi kivaksi, mutta valitettavasti hiukan väsähtänyt, joten oli hyvä, että lopetimme siihen. Huomenna olisi tarkoitus päästä jälleen Jossun treeniin, sitä odottelenkin jo innolla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti