6.4.2015

Kaksi ensimmäistä estevalmennustaPostauksen kuvista kiitos kuuluu Lauralle! Kaikki kuvat tältä päivältä!

Nyt on kaksi ensimmäistä estevalmennusta uudella hevosella käyty ja yksi vielä edessä ennen ekoja yhteisiä kisoja. Molemmat valmennukset menivät tosi hyvin ja Dalia tuntuu sopivalta ratsulta minulle! Menemme kisoissa 50cm ja 70cm, koska matalampaa on turha mennä ja korkeampaan emme ole vielä valmiita.

Ensimmäinen estevalkku oli perjantaina. Lisäkseni siellä oli vain kaksi ratsukkoa, joten saimme aika paljon tehdä. Aloitimme taivuttelulla, jotta saimme hevoset läpi molempiin suuntiin. Sen jälkeen tulimme puomeja sekä ravissa, että laukassa. Laukkapuomeilla huomasin heti, että alla oli estehevonen; niin mielellään se teki niitä. Kun puomit onnistuivat, aloimme tulemaan kuvan mukaista kahdeksikkoa. Tulin aika monta kierrosta ja ne menivät kaikenkaikkiaan todella hyvin. Muutama hassu hyppy tuli, mutta ne johtuivat täysin omasta keskittymisen herpaantumisesta.

Kun olimme tulleet aikamme tätä ja muut olivat saaneet hyppynsä hypättyä, tulimme rataa (merkitty kuvaan numeroin). Rata meni todella hyvin, eikä Dalia epäröinyt yhtään. Kaikista loiskautimme yli ilman ongelmia. Lopetettiin sitten siihen hyvään fiilikseen! Aivan upea tamma, en voi muuta sanoa!
Tänään olikin seuraava yhteinen valmennus, jota jatkettiin jälleen esteiden parissa. Meillä oli tänään neljän hengen ryhmä, mutta ehdimme silti hyvin tekemään. Heti aluksi minulle muodostui ongelmaksi laukan tahti. Annoin Dalian mennä turhan kovaa, mikä näytti siltä, ettei se ollut hallinnassa. Todellisuudessa pystyin kyllä hallitsemaan tammaa, mutta hyvä vaan, että tulee sanomista, jos ei ratsastus näytä tarpeeksi siistiltä!

Hypättiin ensin yksittäisinä esteitä ja ongelmia tuotti tie 1/4. esteelle juurikin laukan vuoksi. Saatiin se sitten korjattua, mutta lopputuntia kohti aloin jo liikaa himmailemaan ja laukasta tuli turhan maahan sidottua sipsutusta. Yksi stoppikin tuli, mutta se johtui esteen alla olevasta pienestä muurista, jota Dalia jäi hiukan katsomaan.


Tultiin lopuksi vielä rataa kisakorkeudessa (70cm). Ongelmakohtia meille olivat tie kolmoselta neloselle ja seiska-kasi -linja. Kolmoselta neloselle tein aluksi liian tiukan tien, minkä vuoksi hyppy okserille oli myös epävarma. Seiskalle tuli huono hyppy ja sen jälkeen ratsastin itse sarjan huonosti. Molemmat virheet olivat täysin omia mokia. Ne kuitenkin korjautuivat uudella yrityksellä ja paremmalla ratsastuksella.

Lopetettiin tunti sitten siihen. Olen supertyytyväinen molempiin valmennuksiin, vaikkei ainakaan jälkimmäinen mennytkään täysin putkeen. Olemme kuitenkin molemmat vasta tutustumassa toisiimme, joten nämä pienet virheet ovat anteeksiannettavia ja hyvä niin. Uskon kuitenkin, että pienellä duunilla meistä tulee ihan hyvä parivaljakko! ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti