3.4.2015

Life is all about taking risks to get what you want

Hevosrintamalla tapahtui kertaheitolla suuria muutoksia. Ratsu vaihtui ja muutosten uudet tuulet puhaltavat pian bloginkin puolella. Olen jo puolen vuoden ajan tiennyt, että ero Helmistä on edessä, joten tällä hetkellä en tunne oikeastaan mitään sen asian tiimoilta. Tietenkin se hieman harmittaa, mutta tällä hetkellä on sen verran kiinnostavat kuviot aluillaan, että olen loppupeleissä hyvin innoissani muutoksesta. 

Tallillemme saapui viime viikolla uusi tulokas; kaunis kimo tamma, Da Lija, joka hurmasi heti monet. Kisoja ennen en kuitenkaan ehtinyt uutta tulokasta testata, mutta keskiviikkona siihen tarjoutui mahdollisuus. Menin tietenkin innoissani kokeilemaan ja pidin tammasta kaikin puolin. Dalia kävi ensimmäistä kertaa yksin tallipihan ulkopuolella ja käyttäytyi tosi fiksusti. Kentällä tyttö teki todella nätisti ja vaikka se kovin erilainen olikin vuonoponiin verrattuna, pidin siitä silti todella paljon. 

Menin alkuun ihan perusjuttuja; voltteja ja ympyröitä. Kokeilin kaikki askellajit läpi ja ratsastin muutamaan kertaan C:n kouluradan lävitse ihan vain kokeilumielessä. Tein lopuksi vielä laukannostoja, joissa kuulemma oli hiukan ollut hankaluuksia. Hyvin se nosti sekä ravista, käynnistä, että jopa pysähdyksestä! Dalia oli todella järkevän ja mukavan oloinen hevonen. Heti takaisin talliin tultuani sovimme Pian kanssa, että tästä tulee mun uusi kisapolle! Olin niin järjettömän onnellinen ja olen tietenkin edelleen. Ensimmäinen yhteinen estevalmennus olisi meillä luvassa huomenna. Hui, odotan innolla! 


Tänään (torstaina) oli vuorossa jälleen uusi tuttavuus. Ratsuksi sain alleni nelivuotiaan Nappulan. Olen aika vähän ollut pikkuprinsessan kanssa tekemisissä, mutta tänään se hurmasi mut täysin! Olimme Jossun kouluvalmennuksessa ja meni ihan superhyvin. Tehtiin Nappulan kanssa täysin samat asiat kuin muutkin ja tyttö käyttäytyi erittäin mallikkaasti. 

Aluksi keskiympyrällä hiukan taivuteltiin ja sitten aloimme pitkille sivuille tekemään loivaa kiemuraa, jonka sisälle tuli voltti. Kun tämä sujui sekä käynnissä, että ravissa, otimme pätkän laukkaa molempiin suuntiin. Nappula kulki alkukankeuksien jälkeen kauniissa muodossa ja suoritti aivan älyttömän hyvin! Olen niin niin niin kovin ylpeä pikkuisesta! Muutaman viikon päästä alan ehkä ratsastamaan Nappulaa kerran viikkoon ja päästään toivottavasti sen kanssa syksyyn mennessä jo hiukan enemmän valmentautumaan.


Nyt mulla on siis allani kaksi aivan mahtavaa hevosta, jotka lieventävät sitä, että joudun Helmistä luopumaan. Mielestäni oli viisaampaa ottaa treenattavaksi hevosia, joilla mun on kuitenkin mahdollista kehittyä ja päästä kilpailemaan (lähinnä Dalialla siis kisaan, Nappulalla ehkä sitten kun se on siihen valmis). No mutta, keltuaisesta ja meidän teidemme erkanemisesta on vielä erikseen tulossa postausta, mutta tämä oli lähinnä tällainen pieni info teille, jotta tietäisitte missä mennään! 

ps. Postausta kisoista tulossa, kunhan saan kisakuvia kavereilta ;) Tuloksia voi kuitenkin käydä kurkkimassa kisa- ja valmennuskalenterista, joka löytyy yläpalkista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti