17.4.2015

Note to self! RATSASTA!

Eilen olin Dalian kanssa kouluvalmennuksessa. Aloitimme käynnissä etsimällä hyvää tahtia ja kaunista muotoa. Dalian kanssa haastavimmaksi asiaksi muodostui se, että se käynnissä helposti vetää kaulansa todella lyhyeksi, mutta kun yritän antaa sille tilaa edestä, se nyppäisee ohjaa. Tämä saatiin kuitenkin korjattua ja käynti meni ihan hyvin.  

Ravissa yritettiin löytää meille sopiva rataravi: tahdikas ja näyttävä. Tässä ongelman aiheuttivat mun epätasaiset kädet. Käteni eivät ole koskaan olleet vahvin puoleni ratsastajana. Dalian kanssa ne aiheuttivat sen, että hevonen pääsi nyppäämään ohjia käsistäni silloin kun tahtoi. Käänsin myös aivan liikaa sisäohjalla, vaikka sen olisi tarkoitus tapahtua ulkopohkeella ja istunnalla. Ravi oli pitkään myös pohkeen takana, mutta se korjaantui ratsastamalla. 

Laukkatehtävä meni ihan hyvin, kunhan vain itse muistin päästää hevosen laukkaamaan eteen, mutta samalla hieman "kokosin" laukan itselleni haltuun. Kolmas muistettava kohta oli oma istuntani. Lähden todella helposti kallistumaan eteenpäin ja etenkin eilen oli koko ajan sellainen fiilis, etten millään pysty istumaan suorassa siellä selässä. Jalustimet tuntuivat tosi pitkiltä ja se aiheutti epätasapainoisen tunteen, mikä varmasti heijastui hevoseen. Muiden lopetettua teimme vielä vähän ravia ja laukkaa, jotta saimme muutaman hyvän pätkän aikaiseksi. Tunnin lopuksi Jossu sanoi, että kisat menevät varmasti hyvin, kunhan vain muistan ratsastaa, enkä jää matkustelemaan!

kuvituskuvaksi joku "poseerauskuva" viime kisoista
Tänään oli vuorossa estevalmennus. Teimme lähes koko tunnin ratatehtäviä, mikä oli viikonlopun kisoja ajatellen todella hyvä juttu! Verryttelimme hiukan yhdellä kapealla esteellä, mutta sitä ennen piti laukka saada rullaamaan. Meillä ilmeni samoja ongelmia kuin eilisessä kouluvalmennuksessa: se kääntäminen kuului edelleenkin tehdä ulkoavuilla ja istunnalla, ei kädellä! Kun laukka oli kunnossa, saimme tulla esteelle. Alkuun Dalia kielsi ja seuraavassa hypyssä tulin niin reunaan, että kaadoin itse esteen jalallani, hups! Tätä seurasi pieni keskustelu hevosen kanssa siitä, mennäänkö vai eikö mennä, mutta loppujen lopuksi Dalia hyppäsi ihan nätisti! 

Varsinaista rataa menimme sitten muutamaan kertaan. Tulimme ensin 60cm korkeudessa ja Dalia teki tosi hyvin. Ratsastin itse todella huolellisesti ja rata meni suht moitteettomasti. Uudelleen tulimme sitten 70cm korkeudessa, enkä tiedä mitä oikein tapahtui, mutta viidennellä (eli kapealla) esteellä koko pakka hajosi. Itse lakkasin ratsastamasta ja jouduimmekin sitten tulemaan sen monta kertaa. Dalia teki välillä tosi hassuja ratkaisuja, joihin en ollut yhtään varautunut ja jäin hypyissä välillä todella pahasti jälkeen. Saatiin sitten hetken päästä toivotunlainen hyppy ja sain jatkaa radan loppuun.

Jossu päätti, että sain tulla koko radan uudelleen hetken päästä. Ja onneksi näin, sillä toisella kerralla rata meni todella, todella paljon paremmin. Ratsastin itse paljon huolellisemmin ja siten myös Dalia oli parempi ja hyppääminen oli helppoa. Loppuun tultiin vielä 1, 4 ja 8 erikseen korotettuina kasikympeiksi. Nekin menivät ihan hyvin. Olin lopuksi todella tyytyväinen, että Jossu laittoi meidät uudelleen hyppäämään sen radan, koska toisesta kerrasta jäi ihan superhyvä fiilis. Dalia ei epäröinyt ollenkaan millekään esteelle, ei edes kapealle ja itse ratsastin huimasti paremmin! Tosi hyvällä fiiliksellä olen siis estekisoihin lähdössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti