20.5.2015

Hieno pikkuheppa

Sunnuntaina olin ratsastamassa Daliaa itsenäisesti. Päätin jälleen jättää satulan talliin ja mennä ilman. Alkukäyntien jälkeen kävelin hetken ympyrällä ja sen jälkeen tein pitkille sivuille muutamia väistöjä ensin sisään, sitten ulos. Lyhyille sivuille tein pysähdyksiä. Jatkoin samaa ravissa ja Dalia kulki tosi kivasti. 

Laukkaa työstin tällä kertaa hieman eri tavalla kuin viimeksi, mutta halusin silti panostaa nostoihin (kuvasta näkyy oranssi=laukka, keltainen=ravi, eli puoli ympyrää laukkaa, voltti ravissa ja sama uudestaan). Aluksi nostot valuivat todella pitkiksi, mikä johtui osittain siitä, etten valmistellut nostoja tarpeeksi hyvin. Myös laukan jälkeinen ravi oli kiireistä. Kuitenkin loppua kohden sekä nostot että raviin siirtymät onnistuivat tosi hyvin ja sain jälleen olla hirmuisen ylpeä murusesta! Se suoritti taas hirvittävän hyvin!

Se on niin sulonen, että sydän sulaa ♥
Tänään oli Dalia-päivä ja tällä kertaa päätin taas ottaa penkin kuvioihin. Kokeilin alkuun hiukan avoja ja sulkuja. Dalia ei tajunnut niistä oikein mitään, eivätkä ne siksi oikein tahtoneet onnistua. Hienosti se silti yritti! Ravissa menin ihan vaan pääty-ympyrällä ja yritin ratsastaa hevosta tuntumalle. En tajua miten, mutta en yhtään osannut istua siinä satulassa! Vuorotellen heiluivat jalat tai keskivartalo ja näytin varmaan ihan pomppivalta perunasäkiltä. Kädetkin tuntuivat todella epätasaisilta. Kokeilin mennä hetken ilman jalustimiakin, mutta sama jatkui. Ihan järkyttävää! Rupesin turhautumaan omaan istumiseeni niin paljon, että oli pakko hetkeksi ottaa käyntiin ja rauhoittua. 

Tauon jälkeen jatkoin keventäen ja vähän ajan päästä uskalsin taas istahtaa. Meni jo paremmin kuin aikaisemmin, mutten edelleenkään ymmärrä miten saattoi olla niin vaikeaa istua? Otin sitten laukkaa molempiin suuntiin ihan ympyrällä ja Dalia teki tosi hienosti! Laukassa satula alkoi valumaan eteenpäin ja nousin alas korjaamaan sitä. Päädyinkin sitten selkään ilman penkkiä, heh. Osaankohan kohta ratsastaa ollenkaan satulalla? :D

Menin yhtä tehtävää, jonka Merikke oli joskus mulle kertonut, eli keskihalkaisijalle, keskellä kenttää voltti oikealle ja vasemmalle (eli pieni kahdeksikko keskelle kenttää) ja halkaisijan jälkeen uralla laukannosto. Se meni ihan hyvin, mutta loppuun halusin vielä ottaa pari laukkaympyrää. Dalia meni tosi kivasti ja tuntui selkään tosi mukavalta! Hieno heppanen! 

Saattekin nyt ensimmäistä kertaa liikkuvaa kuvaa Daliasta! Laitoin kameran kentän tolppaan kuvaamaan hetkeksi lopputunnista ja tässä tätä todistusaineistoa nyt olisi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti