2.5.2015

Itsenäistä treeniä sateessa

Keskiviikkona oli tallipäivä ja ensimmäinen itsenäinen treeni Dalian kanssa sitten kokeilukerran. Vettä satoi niskaan, eikä hevonen ollut parhaimmillaan. Kuitenkin hammasta purren ratsastin loppuun asti, enkä antanut periksi vaikka mieli teki. 

Aloitin alkukäyntien jälkeen tekemällä jokaiseen kulmaan voltin, pitkille sivuille loivat kiemurat, joiden sisään tuli voltti ja lyhyille sivuille pysähdykset. Tällä tavoin mun oli tarkoitus saada tamma avuille ja taipumaan. Dalia oli aika kankea ja käynti oli todella hidasta. Se hermostui jonkin verran, kun muistuttelin raipalla käynnin tahdista. Jätin raipan sitten pois ja ratsastin käyntiä niin kauan, että hermostuneisuus katosi. 

Ravissa jatkoin samaa tehtävää, mutta jätin pysähdykset pois. Dalia oli edelleen hieman kankea ja taipui aika huonosti, mutta alkoi tehtävän aikana hiukan vertyä. Ravi ei kuitenkaan vielä tullut sellaiseksi kivan letkeäksi, joten siirryin keskiympyrälle. Siinä oli enemmän tilaa ja vaadin Daliaa ravaamaan eteen. Se sujui ihan hyvin ja vähän ajan päästä Dalia antoi myös niskasta periksi. 

Kun molemmat suunnat tuntuivat hyvältä, otin laukkaa oikealle. Laukkasin niin kauan, että tamma tuli rehellisesti läpi. Siinä meni tovi, mutta läpi mentyään Dalia oli tosi hyvän tuntuinen. Vasemmalle homma ei sujunutkaan yhtä nopeasti. Tamma vastusteli aika pitkään ja otin raville heti kun se oli vähääkään hyvä. Ravissa homma jatkui, Dalia oli todella kova kyljistä ja meni varmaan kymmenisen minuuttia ennen kuin se suostui kulkemaan oikein päin ja selän läpi. 

Lopuksi ravailin vielä oikealle saadakseni kivan pätkän, johon oli hyvä lopettaa. Otin vielä hyvänmielen laukat molempiin suuntiin kevyessä istunnassa, ilman että vaadin mitään. Ravailin pitkällä ohjalla ja suuntasimme sitten loppumaastoon. Tällä kerralla totesin ainakin sen, ettei Dalia anna mitään ilmaiseksi ja sen, että jokainen askel todella on ratsastettava! Paljon on vielä opittavaa, mutta sehän kuuluu lajiin! ;)

Laatukuvia, mutta Dalia ♥

2 kommenttia: