25.5.2015

Jossun estevalkussa pitkästä aikaa

Kiitos kuvista ja videoista Kerille! :)

Perjantaina olin pitkästä aikaa Jossun estevalmennuksessa. Viime kerrasta olikin jo reilu kuukausi, mutta olen tässä välissä kerran käynyt Lauran valkussa hyppäämässä (josta tosin jäi postaus kirjoittamatta, vaikka tarkoitus olikin). Mutta, palataan kuitenkin perjantain valmennukseen.
Dalia oli jo ennen meidän valmennusta kouluvalkussa, joten sain sen sieltä kätevästi valmiina käteen. Alkuverkaksi ravailimme ja laukkailimme hiukan ympäriinsä ja Dalia oli edellisen valmennuksen jäljiltä todella hyvän tuntuinen. Se oli rento ja letkeä ja tuntui tosi hyvältä; sellaiselta itselleen muokattavalta. Ja tietenkin itse könötin tai pönötin milloin missäkin asennossa juuri silloin kun kuvaajakin oli paikalla, hehe. En vain osaa istua estejalustimilla oikein, vaan lähden aina vahingossa nojailemaan eteenpäin.

Hyppääminen aloitettiin puomi-este-innarilla (merkitty kuvaan vaaleanpunaisella). Puomit onnistuivat hyvin ja sain ensimmäiset lähestymiset esteelle sopimaan. Kun este vähän nousi, aloin itse automaattisesti hiukan ratsastamaan eteen ja samalla päästin Dalian ampumaan esteelle liian kovaa. Meille tuli muutama todella epäonnistunut hyppy, mutta sain sitten tsempattua itseni ja ratsastin esteelle tarpeeksi hiljaa. Lopulta ylitimme 90cm ongelmitta.

Seuraavaksi siirryimme harjoittelemaan sarjaa. Se sujui oikeastaan tosi hyvin ja sain Dalian tuotua siihen (muutamaa kertaa lukuun ottamatta) tosi hyvin. Tällä kertaa ratsastin alusta asti järkevää laukan tempoa, enkä päästänyt Daliaa ryntäämään tai pääsemään pitkäksi. Sarjan b-osa oli jälleen lopuksi ysikympissä. Lopuksi ennen kuin tulimme rataa, saimme hypätä muurin (2. este) kerran. Mun ja Dalian hyppy tosin epäonnistui, koska askeleet eivät ihan osuneet ja varauduin siihen, että Dalia ottaisi vielä pikkuaskeleen, mutta se hyppäsikin sitten tosi kaukaa. 

Rata meni ihan hyvin. Ykkönen onnistui tosi kivasti, tulimme hyvin sisään sarjalle, joten hypyt onnistyivat kivasti. Kakkoselle tuli kielto, ihan puhtaasti siksi, ettei kumpikaan meistä oikein nähnyt paikkaa, eikä Dalia siksi uskaltanut hypätä. Se oli ihan ymmärrettävä kielto. Toisella yrityksellä pääsimme puhtaasti yli. Ennen seuraavaa estettä jouduin tekemään ympyrän, jotta sain laukan järkeväksi. Sitten ongelmitta yli kolmosen ja lopuksi vielä okseri. Sille jouduimme ottamaan muutaman hypyn, koska kahdella ensimmäisellä kerralla en itse oikein nähnyt paikkaa ja Dalia päätyikin siksi hyppäämään ihan ihmeellisistä paikoista. Kolmanella kerralla kuitenkin päästiin yli niin, että kuskikin oli ihan mukana.

Tunnista jäi tosi kiva fiilis ja vaikka aika paljon pieniä virheitä tuli tälläkin kertaa, niin olen kaiken kaikkiaan tosi tyytyväinen. Dalia hyppäsi tosi kivasti ja oli jälleen ihanan yhteistyökykyinen! Superheppa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti