6.5.2015

Woodylla jälleen, pitkästä aikaa

Lauantaina olin pitkästä aikaa käymässä Tupunalla, Venlan kanssa tietenkin. Sain pitkästä aikaa ratsukseni torinhevosruuna Woodyn, jolla olen viimeksi ratsastanut viime kesänä. Nuoriherra on tässä vuoden aikana mennyt huimasti eteenpäin ja se on kuin täysin eri hevonen viime kertaan verrattuna. 

Aloitin käynnissä hiukan tunnustelemalla ruunaa suoralla, volteilla ja väistöillä. Venla joutui muutamaan otteeseen huomauttamaan matalasta kädestä. Muutenkin tuntui siltä, että olin ihan hukassa, kun alla ei ollutkaan tuttu hevonen. Woody meni kuitenkin ihan nätisti ja totteli apujani kiitettävästi. Se halusi hiukan jäädä hitaaksi, mutta sen sain nopeasti korjattua pienellä muistuttelulla.

Ravissa, etenkin keventäessä jalustimet tuntuivat hirvittävän pitkiltä, joten jouduin Venla joutui niitä lyhentämään reiällä. Jatkoin sitten volteilla ja siirryin vähän ajan päästä päätyyn ympyrälle, jossa yritin saada Woodyn rennoksi. Ravi oli selästä tosi kivan tuntuista, mutta kuvista katsottuna se saisi olla takapäästään aktiivisempi. 


Näytän ihan pallokalalta :D ja heppasen takapää ei ole täysin mukana

Otin sitten laukkaa. Aluksi laukka ei meinannut millään nousta, mutta kunhan sain hevosen fokusoitua tehtävään, nousi laukka muutaman pukin saattelemana. Pukit johtuivat täysin siitä, että jäin kädellä aavistuksen verran vahvaksi. Laukka itsessään rullasi molempiin suuntiin todella hyvin, mutta kuvista jälkeenpäin katsottuna, olen istunut vähän lytyssä, eikä jalka ole ollut tarpeeksi kiinni. 

Ravissa Woody tuli laukan jälkeen nätisti takaisin ja jatkoin sitten hiukan pidemmällä ohjalla ravailua. Tein jotain kahdeksikon tapaista ympäri kenttää ja Woody tuntui tosi rennolta ja letkeältä. Vaihdettiin sitten Venla selkään ja hän hiukan ravaili ympäriinsä. 

Loppukuusta olen jälleen menossa Euraan ja pääsen taas vähän ratsastelemaan Woodya. Silloin lähdetään korjaamaan tämän kerran virheitä, eli ravissa etsimme aktiivista takapäätä ja laukassa kuski pitää jalkansa ja keskivartalonsa kurissa. Olen tosi innoissani siitä, että saan silloin muutaman kerran kiivetä kyseisen herran selkään, on se vaan kiva heppa! :)
4 kommenttia: