6.6.2015

Töitä ja ratsastusta

Huh, vihdoin löysin aikaa blogin rustaamiselle. Olen ollut koko viime viikon tallilla hommissa ja pian olen lähdössä viettämään viikonloppua Marialle, mutta nyt päätin kirjoitella hiukan kuluneen viikon kuulumisia. Olen ratsastanut Dalian lauantaista torstaihin joka päivä, mutta torstain valmennuksesta kirjoittelen erillisen postauksen!

Lauantaina menin Dalian itsenäisesti kentällä. Tein ravissa tehtävää, jossa tultiin keskihalkaisijalle, keskellä kenttää tehtiin voltti molempiin suuntiin ja sitten keskihalkaisijan lopuksi käännyttiin joko oikealle tai vasemmalle ja pitkillä sivuilla tuli avoa tai väistöä. Dalia oli tosi kivan tuntuinen ja tällä kertaa se yritti jo kovasti tajuta avotaivutuksen idean ja muutamia tosi hyviäkin pätkiä tuli. Väistöissä se on ollut ihan hyvä, joten ne sujuivat rutiinilla. Laukkaa otin ihan vain ympyrällä ja oikea laukka oli jälleen vasenta parempi, mutta Dalia yritti oikeaan suuntaan punkea kovasti ulospäin. Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen päivän ratsastukseen!
Sunnuntaina olin tallilla koko iltapäivän, sillä suunnittelimme maanantaina alkavan leirin ohjelmaa ja siivoilimme paikkoja. Ratsastin Dalian vasta illalla ja menin aika pitkälti ilman jalustimia. Kokeilin hiukan koota ravia ja laukkaa ja olin aika tyytyväinen hepan suoritukseen, vaikka se aika haparoivaa näin aluksi vielä olikin! Dalia oli kuitenkin tosi kivan tuntuinen jo aika pian, joten en mennyt kauaa.Maanantaina oli ensimmäinen leiri- eli työpäivä. Vietimme kivan päivän pienten leiriläisten kanssa ja illalla lähdin Dalian kanssa vetämään yhden maaston. Menimme pääosin käyntiä ja hiukan ravailimmekin. Dalia käyttäytyi tosi kivasti ja maastossa oli ihan kivaa, vaikka kaikki kastuivatkin ihan läpimäriksi! :D

Tiistaina menin heti työpäivän jälkeen ilman satulaa kentällä. Menin alkuun samaa tehtävää kuin lauantainakin ja Dalia meni tosi kivasti. Se tajuaa kerta kerralta avotaivutuksen paremmin ja olen tosi ylpeä siitä, kuinka se aina yrittää, vaikkei se ihan osaisikaan! Jatkoin tämän tehtävän jälkeen kokoamisharjoituksia ja Dalia toimi jo paremmin kuin sunnuntaina. Se kokosi jo ihan hyvin ja käytti itseään pätkittäin tosi hyvin. Kokoamisen vastapainoksi otettiin hiukan temponlisäyksiä ja Dalia oli tosi kiva! En mennyt koko tuntia, mutta Dalia oli silti jo aika hikinen, joten treeni oli mitä ilmeisemmin ollut tehokas! Hieno heppa! ♥
Menin vielä illalla tunnille Nappulan kanssa, mutta ravissa se oli ep, joten jouduimme valitettavasti lopettamaan tunnin kesken. Harmi sinänsä, koska olisin kyllä kovasti halunnut mennä Nappiksella taas pitkästä aikaa!

Keskiviikkoiltana menin kentällä ja tehtiin taas pieniä kokoamispätkiä. Dalia oli tosi kiva ja tuntui todella hyvältä. Laukassa tein nyt eri tavalla kuin yleensä, sillä olen useimmiten laukkaillut vain ympyrällä, mutta nyt päätin, että on pakko harjoitella suorallakin laukkaa. Dalia oli hiukan vino, mutta hetken aikaa laukkailtuamme se parani paljon. Lopputunniksi lähdettiin Joannan kanssa maastoon ja tehtiin pieni n. puolen tunnin lenkki. Dalia oli tunnin jälkeen tosi tyytyväisen oloinen.


Torstaina olimme (ainakin me leiriavustajat) jo aika väsyneitä, sillä halukkaat leiriläiset olivat jääneet yöksi tallille. Työpäivä hoitui kuitenkin reippaasti ja heti töiden jälkeen lähdin extempore Jossun kouluvalmennukseen. Siitä kerron kuitenkin erillisessä postauksessa!

Perjantai eli viimeinen työpäivä oli aika kiireinen, mutta hoitui hyvin ja meni nopeasti. Lähdimme Lauran kanssa katsomaan meidän tallilta muuttanutta Liekki-heppaa toiselle tallille ja sieltä tulin suoraan tallille takaisin ja tein iltatallin. Työntäyteinen viikko oli ohitse ja vihdoin pääsin omaan sänkyyni nukkumaan!

Oli kyllä tosi kiva, mutta väsyttävä viikko. Oli ihanaa, että sain mennä Dalialla lähes viikon putkeen, sillä se oli joka kerta "mun säädöillä" ja sen kanssa oli tosi helppo aloittaa työskentely! Se oli todella hyvän tuntuinen joka päivä ja valmennus oli piste iin päälle! Siitä kuitenkin myöhemmin lisää, alan pian pakkailemaan kamoja Marialle ja ensi viikolla jatkuu jälleen hommat leirin parissa! :)

söppänä murunen ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti