28.6.2015

Torstain kouluvalkku


Eli torstaina 11.6. olin Jossun kouluvalkussa Dalian kanssa. Meitä oli tunnilla kolme, mutta kaksi muuta tyttöä harjoitteli kisoja varten, joten tehtävät oli sunniteltu heitä varten. 

Aloitimme tehtävällä, jossa piti tehdä kulmaan voltti, nostaa sen jälkeen laukka, mennä pituushalkaisijalle, keskellä raviin ja uusi laukka. Näin vaihtui aina suunta ja meille tuli paljon mietittävää ja tehtävää. Dalia punki hirveästi ulos ja oli todella vahva ja vaikea ratsastaa. Se ei tuntunut pehmenevän ollenkaan. Tämä yhdistettynä tehtävään, joka oli meille ratsukkona haastava, ei tuottanut hyvää tulosta. Olin tosi pettynyt ja turhautunut. 

Vähän myöhemmin teimme laukka-ravi-siirtymisiä. Nekään eivät sujuneet loisteliaasti, sillä hevonen ei tuntunut juuri yhtään yhteistyökykyiseltä. Laukat eivät nousseet ja ravi oli pitkää ja juoksevaa - samoiten laukka, silloin kun siihen asti päästiin. Tätä tehtävää hinkattiin sitten niin kauan, että heppa tuli läpi molempiin suuntiin. Läpi tultuaan Dalia oli kuin eri hevonen, se oli tosi kiva ja mukava ratsastaa, kuunteli kaikkia apuja ja oli säädeltävissä. Lopetettiin hyvään pätkään koko valkku.

Lähdin loppumaastoon kävelemään ja mietiskelin tunnin tapahtumia. Olin niin turhautunut ja ärsyyntynyt. Heppa oli ollut edellisenä päivänä niin hirmu hyvä ja tällä kertaa mikään ei onnistunut. Itkuhan siinä pääsi - liekö johtunut enemminkin väsyneisyydestä (mikä johtui flunssasta ja parin viikon talliduunista) kuin itse valmennuksesta. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuntiin, vaikka se ei ihan nappiin mennytkään! Pia oli kuvaamassa tuntia ja saikin napattua tosi kivoja otoksia, joista katsottuna on meidän menomme ollut ihan kohtalaista - ei siis parane valittaa! Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti