16.7.2015

True puskailua


Menin jo heti maanantai-iltapäivänä moikkaamaan ja ratsastamaan Daliaa. Se oli ollut viikon jo laitumella ja kuulemma lomaillut koko ajan, joten suunnittelin tekeväni jotain aika maltillista. (Laidun on siis eri paikassa kuin talli, eikä meillä ole laitumella varsinaista kenttää, joten kunnolla emme pääse treenaamaan. Liikutus tapahtuu laitsaloman aikana lähinnä maastossa!)

Oli tosi ihana nähdä murusta kolmen viikon tauon jälkeen. Meinasin ihan pakahtua onnesta kun astelin laitumelle riimu kädessäni ja suunnistin kohti Daliaa. Nautin ihan hirmuisesti jo siitä, että sain silittää sitä! Ihana heppa, sitä mulla oli ollut hirmu ikävä! :3 (Voisin jatkaa tätä lässynläätä ikuisesti, mutta ehkä on parempi säästää teidät siltä :p).Lähdimme ilman satulaa metsikköön käppäilylenkille. Laura lähti oppaaksi ja otti Onnin mukaan käsiponiksi. Teimme suunnilleen tunnin pituisen lenkin metsäpoluilla, jotka suurimmaksi osaksi olivat aika kapeita ja Daliakin sai muutaman kerran ihan pohtia mitenkä ne jalat olisi järkevintä asetella. Päädyimme myös kulkemaan villivadelmapusikon lävitse, sillä polku oli hautautunut jonnekin puskien alle. Päivän ratsastus oli kirjaimellisesti aikamoista puskailua. Hauskaa meillä joka tapauksessa oli!

Tänään olin myös ratsastamassa Daliaa ja lähdimme Lauran ja Beloonan kanssa tutkailemaan uusia maastoreittejä. Lenkin alkupäässä pääsimme hyväpohjaiselle ulkoilureitille, jossa saatoimme ottaa vähän ravia ja laukkaakin. Dalia oli hiukan varautuneen oloinen koko ajan, mikä varmaan johtui siitä, ettei se ollut aikaisemmin ollut kyseisessä paikassa ollenkaan. Pian löysimme vanhan traktoripolun ja lähdimme tutkimaan sitä. Polku oli aika metsäinen, mutta pääsimme kuitenkin hyvin kulkemaan ja löysimme lopulta hakkuualueen ja sieltä lähti parempikuntoinen polku pois. Loppujen lopuksi tulimme pellonreunaa pitkin takaisin ulkoilureitille ja sitä kautta takaisin laitumelle.Lähdimme etsimään uutta lenkkiä ja sen myös löysimme, jes! Pohjakin oli suurimmaksi osaksi tosi hyvä, mutta paikoin hieman kostea. Matka sujui ongelmitta, vaikka maasto oli uusi meille kaikille. Tosin kerran meinasi tulla maakosketusta, kun neiti huomasi roskapöntön ulkoilureitin varressa ja teki stopin suoraan laukasta. Siinä oli kuskilla vähän pysyttelemistä ilman satulaa, mutta leipomispuuhiin en joutunut! Muutoin olen tosi ylpeä Dalian käytöksestä - se jaksaa vaan joka kerta yllättää olemalla niin fiksu! Ihana, paras heppanen! :3 ♥

Päästyämme takaisin laitumelle, huuhtelimme hiukan hevosia viileällä vedellä ja päästimme ne sitten jälleen nauttimaan lomailusta. Kävimme myös Onnin kanssa lyhkäisellä kävelyllä ja ehdin jossain välissä ottaa pari kuvaakin, jotka nyt koristavat tätä postausta! Suunniteltiin, että lähdetään ensi viikolla joku päivä tutkailemaan vähän lisää maastoja Lauran kanssa ja napataan Merikke meidän mukaan, joten maastoseikkailut eivät vielä ole ohi tältä kesältä! ;)

2 kommenttia:

  1. Olen nyt julkaissu 'linkkaa blogisi''- blogiesittelyt ja sun blogi löytyy sieltä :)
    linkki postaukseen: http://fabulo-poppis.blogspot.fi/2015/07/linkkaa-blogisi-postauksen.html

    VastaaPoista