12.8.2015

Elinan estevalmennuksessa

Tänään olin Elina Kaivoluodon estevalmennuksessa. Menin Dalian myös eilen, sillä halusin saada siihen vähän tuntumaa ennen valmennusta. Se oli ihan ok ratsastaa, mutta kyllä siitä huomasi, että lomaa oli ollut. Se oli aika vino ja hieman hidas reagoimaan. Lopuksi saimme kuitenkin kelvollisia pätkiä!

Mutta itse tämän päivän valmennukseen! Aloitimme tehtävällä, jossa minun piti ratsastaa puomilinjalle eri määrä askelia. Laukan lyhentäminen onnistui, mutta pidentäminen oli hieman hankalampaa. Dalia teki kuitenkin todella hyvin ja laukan säätäminen oli todella helppoa. Sen jälkeen hyppäsimme pienen ristikon yli muutaman kerran, jotta Elina näki millainen hyppytyyli Dalialla oli ja mitä minä tein siellä selässä. Sen jälkeen teimme heti pienen radan. Rata meni kokonaisuudessaan tosi hyvin, mutta asia mihin Elina kiinnitti huomiota, oli istuntani. Tulin todella nopeasti takaisin satulaan ja sillä tavoin katkaisin hevosen hypyn. Tein saman radan uudestaan, kiinnittäen enemmän huomiota istuntaan ja nyt se meni jo paremmin. 
Jatkoimme muutamilla linja-harjoituksilla, jotka todella tulivat tarpeeseen, sillä teen helposti hassuja teitä hakemalla joko liikaa tilaa (kuten tein punaisella) tai vastakohtaisesti oikaisemalla (kuten sinisellä). Sinisen linjan sain kuntoon muutaman yrityksen jälkeen, mutta punaisella oli hieman enemmän tekemistä. Lähdin helposti säätämään jotain omaa tai sitten jätin hepan yksin, jolloin se hyppäsi löysiä hyppyjä okserille. Kuitenkin hetken päästä alkoi sekin sujua. 
Loppuun tehtiin vielä rataa, jossa yhdistyivät aikaisemmat tehtävät. Rata alkoi todella hyvin ja sain ykköselle hyvän hypyn, mutta kakkoselle tuli hiukan outo loikka ja ohjasin siksi itse kolmosesta ohi. Saimme aloittaa radan alusta ja se meni vähän niin ja näin, kunnes tulimme 6-7 -linjalle, jossa töppäsin ja menimme ohi seiskasta. Sain siitä hyvästä jälleen aloittaa koko radan alusta ja Elina antoi ohjeeksi ratsastaa rohkeammin. Rata meni paaaljon edellistä paremmin ja oli kohtalaisen sujuvakin.
Lopetettiin valmennus sitten siihen ja olin todella tyytyväinen tuntiin! Oli kivaa olla yksityistunnilla, koska koko ajan opettajan fokus oli minussa ja siitä huolimatta että pidimme paljon käyntitaukoja, ehdimme myös tehdä paljon. Elina oli todella mukava, tsemppaava, mutta myös tarpeeksi tiukka ja aion ehdottomasti joskus mennä uudelleen hänen tunnilleen! Myös Dalia hoiti homman kotiin ihan superisti. Se oli koko tunnin energinen ja liikkui omalla moottorillaan. Dalia meni korvat tötteröllä "mä handlaan homman" -asenteella koko tunnin! Mä olen niin iloinen, että mulla on noin näppärä heppakaveri! ♥

rakkain ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti