30.8.2015

Hevosenkuljettimena

Eilen aamupäivällä Pia soitteli mulle ja kertoi, ettei Dalian jalka ollut mennyt paremmaksi. Hän ajatteli, että olisi ehkä parempi viedä se laitumelle viikoksi viettämään sairaslomaa, kuin jättää se tarhaan seisomaan. Laitumella se saisi kuitenkin liikkua niin paljon kuin itse haluaisi. Sovittiinkin sitten, että lähden heti viemään hevosta laitumelle ratsain ja toisin Beloonan tallille takaisin tullessani.


Laitoin Dalian valmiiksi ja päätin lähteä matkaan ilman satulaa. Eipä se sitä siellä laitumella tarvitse kuitenkaan, jos se viikon lomailee. Lisäksi se on maastossa niin fiksu, että itselleni ei ole ongelma ratsastaa satulatta. Matkaa oli reilut kuusi kilometriä Klaukkalan "halki", joten suuren osan matkasta menimme kävelyteitä pitkin. Dalia suhtautui kuitenkin autoihin, lenkkeilijöihin, pyöräilijöihin ynnä muihin todella hyvin, mutta sen sijaan suuret karvaiset koirat ja lehmät olivat suuri järkytys. Kuitenkin Dalia käyttäytyi koko ajan moitteettomasti ja aikaa kului tunti ja kymmenisen minuuttia. 

Dalialla tuntui olevan virtaa, eikä jalka näyttänyt paljoa vaivaavan. Se yritti muutaman kerran jopa tarjota ravia ja ihan tunnustelua ajatellen annoin sen ravata pienen pätkän hiekkatiellä. Ei ravi normaalia ollut, mutta hevosella oli kuitenkin halu mennä. Otin sen silti pian käyntiin ja kävelimme loppumatkan. Dalia tuntui hyvin sulautuvan laumaan laitumella, joten jätin sen sinne hyvin mielin. Nyt sitä täytyy välillä käydä katsomassa ja kokeilemassa. Toivottavasti se olisi viikon päästä jälleen kunnossa, jotta sen voi ottaa takaisin kotiin. 

Matka Beloonan kanssa meni alun nihkeyden jälkeen todella hyvin ja nopeasti. Beloona oli viimeisen kilometrin ajan ihan villinä, kun huomasi, että ollaan menossa kotiin. Viimeiset puoli kilometriä se huuteli kavereille, eikä oikein meinannut pysyä housuissaan. Voi toista! Laitoin B:n nopeasti pois, vaihdoin vaatteet ja sitten mun pitikin kiirehtiä bussiin, jotta ehtisin Kaivopuistoon bloggaajamiittiin ajoissa.. Mutta siitä on tulossa erillinen postaus! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti