25.8.2015

Parane pian, rakas

Postauksen kuvat julkaisematonta materiaalia noin viikon takaa
Sunnuntaina oli Dalian vuokrauspäivä ja ihan nolottaakin, että pääsin vasta seiskan jälkeen ratsastamaan. Onneksi Laura oli ollut ihana ja harjannut hepan, eikä mun tarvinnut kuin varustaa se ja lähteä kentälle. Kävelin aika pitkät alkukäynnit ja aloitin sitten käynnissä vähän tunnustelemaan millä tuulella Dalia oli tänään. Se on tosiaan loman jälkeen ollut hiukan huonompi ratsastaa, mikä varmasti johtuu siitä, että sen kunto pääsi lomalla vähän tippumaan. 

Tälläkin kertaa se oli aika rauhaton ja yritti paeta työskentelyä nostelemalla päätään ja punkemalla vastaan. Tein aluksi väistöjä ja niissä sain olla tarkkana, ettei heppa lähtenyt poikittamaan liikaa tai mennyt vinoksi koko vartalostaan. Ravissa tunsin heti, että Dalia oli jotenkin kummallinen. Hetken päästä se oli kuitenkin ihan normaali, joten ajattelin sen olleen vain jotain alkujäykkyyttä. Työskentelimme aika pienessä ravissa ja Dalia tuntui pätkittäin tosi hyvältä. 

Vähän ajan päästä Dalia otti taas muutaman kummallisen askeleen. Laura katsoi kavion, eikä siinä ollut mitään. Ravasin pätkän suoralla ja käänsin. Heppa oli normaali. Laukassa se oli normaali, kuten käynnissäkin. Ravissa pätkittäin hyvä, pätkittäin se otti lyhyempää askelta oikealla etusella. Menin vielä hetken tunnustellen ravia ja sitten lopetin, kun heppa tuntui olevan haluton liikkumaan. Lähdin loppukäynneille tielle, koska käynnissä se oli ollut normaali. Kuitenkin takaisin kotiin päin tullessa se selkeästi hakeutui tien reunaan, pehmeämmälle alustalle kävelemään. 

Hoidin Dalian pois, kokeilin kaikki jalat läpi, eikä missään tuntunut turvotusta eikä nestettä. Tein meidän jokakertaiseen ohjelmaan kuuluvat venytykset ja vein hepan laitumelle. Kotiin päästyäni laitoin heti Pialle viestiä, että D oli ollut epämääräinen. Eilen iltapäivällä sain Pialta soiton, että hän oli tsekannut tilanteen ja katsonut, että parempi antaa sen nyt hetki lomailla ja katsoa mihin suuntaan jalan tila etenee. Ei se kuitenkaan selkeästi onnu, mutta hieman arkoo toista etustaan. Voi pientä murusta, toivottavasti se paranee pian, eikä jalassa ilmenisi mitään vakavampaa! Olen kuitenkin valmis menemään muilla hepoilla niin kauan kunnes rakas on taas täysin kunnossa!

parane pian muru ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti