8.10.2015

Koulutreeniä (19.9.)

Aika jännittynyt se on niskasta. © Pia
19.9. eli jo reilu kolme viikkoa sitten lauantaina Jossu piti meille kouluvalkun, jossa hiottiin kouluratoja PeRan kisoja varten. Aloitimme ihan aluksi vain sillä, että hevoset tulivat suoraan lävistäjälle ja alkutervehdykseen. Dalia oli yllättävän suora ja tosi kivan tuntuinen. Mentiin tällä tavalla lähes kaikki radan osat läpi ja lopuksi koko rata yksi kerrallaan. Meille hankaliksi jutuiksi osoittautuivat tahti ja tasaisuus, laukat ja etenkin laukasta raviin siirtymiset. Näitä osasin itsekin jo vähän epäillä. 

Tahdikkuudesta sen verran, että vika löytyi jälleen suurimmaksi osaksi satulan päältä. Mulla on sellainen ongelma, että jalat lähtevät irtoamaan helposti hevosen kyljistä ja koska Dalia tarvitsee paljon tukea jalalla, tulee siitä aina rauhaton ja se tiputtaa selän heti kun irrotan jalan. Lisäksi mulla on harhailevat kädet, jotka yleensä leviävät ja niistä tulee matalat. Dalia sinänsä tykkää matalasta kädestä, mutta silloin en itse saa tasaista tuntumaa, eikä hevonen ole siten rehellisesti läpi.

Kiva könö kuskilla :D © Pia
Tässä hyvä esimerkki mun löysästä kädestä.. Heppa ei ole rehellisesti siinä. © Pia
Laukassa hevonen oli pään kanssa tosi rauhaton ja tiputti selän tosi helposti. Kokeiltiin ensin etenevää, pitkää laukkaa ja sitten vähän kootumpaa laukkaa, mutta tulos oli molemmissa sama. Päädyttiin kuitenkin pidempään laukkaan, sillä se oli siinä aavistuksen verran kivempi. Laukkalävistäjillä Dalia lähti helposti pidentämään, joten niillä mun piti olla erityisen tarkka siitä, etten päästänyt sitä etenemään liian pitkänä. Jos päästin, siirtymisetkin olivat laaduttomia. Ravi oli vaikeampi saada haltuun, jos laukka ei ollut hallittua. Sinänsä erittäin simppeli juttu, mutta se vaati multa erittäin tehokasta ratsastusta.

Kaikista pienemmistä ja suuremmista epäkohdista huolimatta olin todella tyytyväinen ja tunti olikin varmaan siihen mennessä syksyn paras kouluvalkku. Heppa oli jollakin tavalla hivenen helpompi kuin ennen. Ainakin se oli vastaanottavaisempi ja enemmän ratsastettavissa. Sain todella tehdä työtä, mutta fiilis oli silti hyvä. En edelleenkään saanut Daliasta irti sen parasta, mutta se oli huomattavasti parempi kuin se oli koko syksynä aikaisemmin ollut.

Kyllä siitä laukastakin joskus vielä jotain tulee! ;) © Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti