22.11.2015

Pidemmän muodon etsimistä

Mun ja Dalian edellisessä yhteisessä valmennuksessa puhuttiin siitä, kuinka sitä pitäisi alkaa ratsastamaan enemmän eteen ja alas, eikä pitää liian tiukasti ylhäällä. Sunnuntaina 8.11. lähdettiin keskenämme tällä idealla liikkeelle. Koska Dalia oli kuitenkin niin tottunut kulkemaan ylhäällä tiukassa nipussa, oli sille vaikeaa ymmärtää, että alemmaskin voi tukeutua. Ja kuten edellisen valmennuksen päätteeksi päätin, tehtiin paljon käyntijuttuja. Mentiin pitkillä sivuilla avoa, keskelle voltti ja sen jälkeen sulkua. Lyhyille sivuille tein voltin tai pysähdyksiä. Kun Dalia alkoi tulla tuntumalle, otin ravia. Edelleen vähän haettiin sitä oikeanlaista muotoa, mutta kun hetken aikaa teimme ympyröitä ja muita helppoja juttuja, alkoi Dalia taas tukeutua kuolaimelle. Laukkaa otin vain hyvin vähän, muutaman ympyrän verran molempiin suuntiin, sillä huolellisen pohjatyön ansiosta se sujui varsin hyvin.

Ihan lopuksi ratsastin vielä muutamat keskikäynnit ja sen jälkeen kunnolla eteen-alas venyttäen. Dalia oli tosi hyvä ja uskaltautui jo tukeutumaan kuolaimeen kunnolla. Vautsi, en voinut muuta kuin taputella ja kehua heppaa. Kyllähän sitä sieltä haettiin, mutta toisaalta meille täysin uusi - ja parempi - liikkumismuoto, löytyi loppujen lopuksi. Tätä teemme tulevaisuudessa paljon, kunnes se vakiintuu. On totta, että Dalia on liikkunut aika lyhyenä ja sen johdosta sen lihakset ovat jonkin verran jumissa. Mutta tästä tämä taas lähtee uuteen nousuun! :)


10.11. meillä oli Jossun kouluvalkku. Kerroin, että oltiin sunnuntaina keskitytty hakemaan sitä pidempää muotoa, siihen Jossu oli erittäin tyytyväinen. Lähdettiin liikkeelle sillä ajatuksella myös tänään. Tehtiin alkuverkaksi ravissa paljon voltteja; joka kulmaan yksi ja pitkille sivuille loiva kiemura, josta sisäänpäin voltti. Dalia oli tosi kivan tuntuinen, vaikka se taas aluksi joutui hiukan tunnustelemaan pidemmälle ohjalle tukeutumista. Laukkatehtävää varten otin sen aavistuksen verran lyhyemmäksi, ihan vain siksi, että tehtävässä oli tärkeää pitää hyvä tuntuma. Tehtiin meille ihan uutta juttua, eli laukkaväistöjä. Eivät ne kovin kummoisesti onnistuneet, juurikin siksi, että ei olla koskaan aikaisemmin päästy niitä Dalian kanssa tekemään. Yritystä löytyi, mutta yritykseksi se valitettavasti jäi; no ehkä joku toinen kerta paremmin. Kokonaisuudessaan olin kuitenkin erittäin tyytyväinen hepan suoritukseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti