18.8.2016

Fiksailua kouluvalmennuksessa

Kuvista valtavan suuri kiitos Merikelle ♥

Meillä oli viikko sitten perjantaina kouluvalmennus, jossa käytiin vielä lyhyesti läpi ratoja sunnuntain kisoja varten. Meillä oli edellisinä päivinä mennyt keskenään ihan hyvin, joten odotin ihan kivaa ja helpohkoa tuntia, mutta todellisuus ei ihan vastannutkaan odotuksiani. Aloitettiin tekemällä keskikäyntiä, joka on ainakin ennen lomaa sujunut meillä ihan loistavasti. Nyt se ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen ollenkaan. Dalia oli haluton ottamaan selän mukaan liikkeeseen ja töpötteli muutenkin todella pientä käyntiä. Jos pyysin sitä pidentämään askelta, se muuttui kirahviksi tai lähti sipsuttamaan raville.


Koska aikaa oli jo kulunut ja meidän oli pakko jatkaa tuntia, jätettiin käynti sitten sikseen. Toisaalta, ehkä se oli ihan hyväkin juttu, sillä Dalia vertyi yleensä ravissa vähän paremmin selästään. Alkuun meno oli kuitenkin ihan samanlaista ravissakin. Askel ei tuntunut venyvän yhtään ja sipsuteltiin vaan menemään selkä alhaalla. Hetki siinä yritettiin vääntää puolivoltteja, mutta kun todettiin se mahdottomaksi, otettiin Dalia isolle ympyrälle ja kasvatin ravin keventämällä sopivaksi. Istuin alas ja tein vielä volttikahdeksikot. Kuski oli aika kovilla tuon urheilusuorituksen jälkeen, sillä hevosta piti ihan oikeasti työntää eteen, mutta kyllä se siitä sitten parani pikkuhiljaa!


Saatiin Dalian kanssa lupa kävellä hetki ja sen jälkeen tehtiin laukkaohjelma kerran läpi. Se sujui ihan hyvin, kunhan vaan muistin laukata eteen, enkä jäänyt hissuttelemaan sellaiseen helposti istuttavaan "kivaan" pikkulaukkaan. Vastalaukoissa meinasin myös jättää hevosen oman onnensa nojaan, josta se muistuttikin tiputtamalla raviin. Askeleenpidennys ei tuntunut venyvän ihan tarpeeksi ja jäi hieman vaisuksi, mutta toisaalta, ei olla sitä kovin paljoa harjoiteltukaan meidän pikkukentällä (eli sänkkärit, here we come!!). Oli pieniä ja vähän isompiakin ongelmia, mutta muuten laukkaohjelma oli ihan fine. 

Ihan tunnin lopuksi mentiin vielä läpi koko HeB (Lasten esiohjelma B). Omasta mielestäni Dalia alkoi tuntua jo ihan hyvältä ja tehtiin koko tunnin parhaimmat pätkät lopussa. Ohjelma oli sujuva ja sain tahdin pidettyä melko hyvin yllä. Ainoa mikä tuotti vieläkin ongelmia, oli se keskikäynti. Muuten olin tosi tyytyväinen ja lopettelin tunnin hyvissä fiiliksissä! :)

Oli muuten todella hassua ratsastaa taas tuolla kolmipalalla! Musta tuntuu, että Dalia tykkää enemmän siitä ompusta, joten nyt kisojen jälkeen ollaan oikeastaan menty taas vaan sillä. Katsotaan varmaan sitten taas vähän myöhemmin, että kokeillaanko taas vaihtoa takaisin kolmipalaan, mutta tällä hetkellä omppu tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Dalia on mielestäni rauhattomampi suusta kolmipalalla ja mupeltaa jatkuvasti kuolainta. Ompulla se on ollut vähän tasaisempi. 

Toinen juttu, mikä kisoihin valmistautumisessa häiritsee, ovat kannukset - ja raipan puuttuminen (kaikesta huolimatta oon kyllä kotona pitänyt raippaa kisatreeneissäkin mukana). En oikeastaan käytä kannuksia ollenkaan muuta kuin kisoissa ja parissa niitä edeltävissä treeneissä. Daliaa inhottaa kannuksen osuminen kylkeen ja se helposti ylireagoi siihen. En voi vielä sanoa, että minulla olisi niin vakaa jalka, etten osuisi kylkeen turhaan. Se on suurin syy, miksi emme kannusta normaalitilanteessa käytä ollenkaan. Raippa puolestaan on meidän molempien mielestä vähemmän ikävä väline ja sillä on helppo vähän kutitella takapuoleen takajalkojen aktivoimiseksi! :) 


Mun ♥

2 kommenttia:

 1. Blogisi vaikuttaa mukavalta! Kirjoitat kivasti ja Dalia on todella nätti! :) Kannuksista pakko sanoa, että en ole minäkään oppinut niitä ikinä käyttämään ja toisaalta olen edelleen niitä vastaan jotenkin.. Miksi sellaiset on PAKKO olla koulukisoissa? Olis hienompaa jos saa hevosen menemään ilman niitä :D

  Mutta jään seurailemaan innolla teidän yhteistyötä! Jatka samaan malliin blogin pitoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Janita! :)

   Kannusten käytön pakko on oikeasti aika jännä juttu. Olen itsekin vähän niitä vastaan, etenkin kokemattomilla ratsastajilla, joilla on epävakaa jalka. Itse lukeudun näihin ja siksi en tosiaan kannuksia normaalioloissa käytäkään! Olisi siistiä, jos kisoissakin saisi valita meneekö kannuksilla vai ilman! :D

   Tervetuloa, toivottavasti viihdyt! :)

   Poista