12.8.2016

Kohti kisojaPostausta kuvittavat Tian viime lauantaina ottamat kuvat! Kiitos Tia ♥

Kirjoitteleminen on taas jäänyt vähän vähemmälle, kun menoa on ollut niin paljon. Toisaalta se ei haittaa minua ollenkaan, sillä välillä on ihan hyvä pitää vähän taukoa myös blogista. Nyt koulut ovat alkaneet ja itsekin jatkan töitä ensi maanantaina, eli arki alkaa pikkuhiljaa rullaamaan, joten uskon myös kirjoittelutahdin säännöllistyvän. Pyrin muutamaan postaukseen viikossa, mutta mitään ylimääräistä stressinaihetta en aio blogista ottaa :) 

Tosiaan, viimeksi kirjoittelin viikko sitten, että olemme back in business. Nyt olemme päässeet jo hyvin vauhtiin ja Dalia on jaksanut tehdä hienosti hommia. Lyhyet treenit ja maastopäivät ovat pitäneet motivaation hyvin yllä, eikä hevosessa juurikaan näy väsymisen merkkejä. Oikeastaan päinvastoin: eilenkin se tuntui alkutunnista olevan kovinkin lennokkaalla tuulella. Viilentyneillä ilmoilla saattaa olla osuutta asiaan ;)
Viime torstaina olimme loman jälkeen ensimmäisessä kouluvalmennuksessa. Tehtiin hommia aika rauhallisesti ja varottiin väsyttämästä heppaa liikaa. Tunti oli lähinnä katsaus siihen, missä tällä hetkellä mennään. Puhuttiin myös Jossun kanssa, että voisimme lähteä PeRan koulukisoihin 14.8. (tämän viikon sunnuntaina), mikäli hevonen tuntuu jaksavan. Päätimme, että palaamme asiaan uudelleen tiistain valmennuksessa ja päätämme sen tunnin perusteella mitä teemme. Alustavasti kuitenkin ajateltiin, että menisin HeB:n, mikäli vaan pystymme näin loman jäljiltä.
Perjantaina ratsastin kentällä ilman satulaa ja käytiin vähän läpi sitä HeB:n rataa, joka PeRalla on. Dalia oli muistaakseni ihan kiva ja yritteliäs, mutta kuitenkin hieman sen oloinen, että seuraavana päivänä voitaisiin lähteä maastoon. Kuitenkin lauantaina kun Tia tarjoutui ottamaan kuvia, lähdimme sittenkin kentälle hetkeksi. Koska Dalia tuntui jo vähän väsyneeltä, tein vain lyhyen treenin, jonka tarkoituksena oli vain ratsastaa nopeasti läpi kaikki askellajit molempiin suuntiin. Dalia oli ihan jees, mutta hiukan löysä. Annoin sen sille kuitenkin anteeksi, sillä olihan sillä jo takana monta päivää kenttätyöskentelyä. Sain sen lopuksi aika kivaksi, joten lopetettiin kenttätreeni siihen ja siirryttiin pellolle humputtamaan. Hypättiin pari maastoestettä ja baanailtiin pari pätkää. Molemmille tuli hyvä fiilis ja siihen oli hyvä lopettaa! Sunnuntaina käytiin sitten vihdoin siellä maastossa ja maanantaina mentiin taas kentällä.Tiistaina olikin sitten se kouluvalmennus, jossa päätettiin meidän kohtalo kisojen suhteen. Tehtiin osia siitä HeB-ohjelmasta, jonka oletettavasti menisimme kisoissa. Dalia oli ihan kiva, mutta se on ollut huomattavasti parempikin. Tunnin päätteeksi Jossu kuitenkin kehotti mua ilmoittautumaan HeB:hen. Juttelin vielä Pian kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että menen sekä HeC:n, että B:n. Paikka on Dalialle uusi, joten se saa ensimmäisellä radalla vähän "tutustua" paikkoihin, jotta HeB:n radalla voidaan (ainakin toivottavasti) keskittyä ihan vaan suoritukseen. Se oli ihan toimiva idea ja Dalia on jaksanut nyt treenailla ihan hyvin, joten uskon sen jaksavan suorittaa myös sunnuntaina.

Keskiviikkona kävimme maastossa vähän tuulettamassa aivoja ja eilen kokeilin pitkästä aikaa kolmipalaa Dalian suuhun. Mentiin lyhyen ja ytimekkään alkuverryttelyn jälkeen läpi molemmat kisaradat ja Dalia oli aika hyvä, kunhan oli ensin sätkyillyt pois pöllöenergiansa. Kuolaimen vaihto ei tuntunut vaikuttavan menoon erityisesti, joten mennään kolmipalalla kisoihin. En tosiaan ole saanut aikaiseksi kysellä omppukuolaimen sallittavuudesta ja kuulen siitä niin paljon ristiriitaisia mielipiteitä, että mieluummin lähden kolmipalalla, koska se ainakin on varmasti sallittu :D Mutta muuta, tänään iltapäivällä meillä on vielä viimeistelytreeni kisoja varten ja voisin siitä kirjoitella, mikäli vaan ehdin. Lauantaina tehdään jotain rentoa ja sunnuntaina onkin sitten näytön paikka eli mennään Nurmijärven ratsastuskoululla HeC ja HeB. Saapi nähdä mitä siitä tulee!
2 kommenttia: