13.12.2016

Köpöttelyä

Kuvituksena Meriken ottamat "söpöilykuvat" parin viikon takaa ♥


Blogin kooma vain jatkuu jatkumistaan, pahoittelut siitä. Haluaisin hirveästi kirjoitella, mutta ratsastuksestani en ole saanut mitään kuva- tai videomateriaalia sitten lokakuun jälkeen, eikä kuvaton postaaminen ole juurikaan houkutellut. Eipä sillä, että minulla juuri mitään kerrottavaa olisikaan... Meillä on joka puolella jäätä, ja sen päällä oleva lumikerros on niin säälittävän ohut, ettei se paljoa auta. Pikkuhiljaa alkaa kyrpimään tällainen tilanne, sillä maneesittomalla tallilla liikunta on säistä johtuen erittäin käyntipainoitteista. Hevoseltakin nousee pikkuhiljaa savu korvista, kun ylimääräistä energiaa on tämän kevyen jakson vuoksi kertynyt ihan luvattoman paljon.

Ollaan kävelty jo muutama viikko ja menty sen vuoksi pääosin maastossa. Sielläkin tosin joudutaan oikeastaan vain kävelemään, mutta pääseepähän heppa vähän tuulettamaan pääkoppaansa. Kerran päästiin yhdellä pellonpätkällä jopa vähän ravailemaan ja laukkailemaan ja kyllä oltiin niin villihevosta, että kuskilla meinasi vähän epätoivo iskeä ekalla laukkapätkällä. Vartin laukkahumpan jälkeen Dalia oli silminnähden tyytyväinen, kun oli saanut vähän irrotella. Mun käy sitä jo pikkuhiljaa vähän sääliksi, kun se olisi niin kovasti menossa, mutta en uskalla sitä näin liukkailla ja kovilla pohjilla ravuuttaa...

Voihan maha... :DKentällä ollaan tehty myös lähes pelkkiä käyntihommia, mutta joskus pohjien salliessa ollaan saatettu ottaa pieniä pätkiä koottua ravia. Ollaan keskitytty tekniikkatehtäviin pysähdysten, avo- ja sulkutaivutusten sekä väistöjen ja takaosakäännösten merkeissä. Takarit alkavat vihdoin sujua ja pystytään jo suorittamaan puhtaita, siistejä takareita. Vähän ne ovat turhan laajoja vielä, mutta nyt kun tekniikka on hallussa, voidaan alkaa suunnittelemaan niiden pienentämistä. Eiköhän ne sieltä pikkuhiljaa ala sujua. Hyvässä nousujohteessa ainakin ollaan!

Vähän harmittaa, ettei olla pitkään aikaan päästy oikein treenaamaan muuta kuin käyntijuttuja. Tuntuu ihan siltä, ettei olla treenattu "kunnolla", kun ei olla juuri yhtään päästy ravaamaan tai laukkaamaan. Toisaalta, kyllähän nuo käyntitreenitkin käy ihan kunnon työstä, Dalia ainakin joutuu punnertamaan ihan kunnolla tekniikkatehtävissä, kun kehon lisäksi myös aivot joutuvat raksuttamaan. Olen kiinnittänyt tekniikkajuttujen lisäksi paljon huomiota tasaiseen tuntumaan ja korkeaan muotoon. (Ja nyt hevonen oikeastaan tuntuu kuolaavaan enemmän kuin aikaisemmin, eli suu ainakin toimii, jesjes!). Mutta totta se on, että pelkkä käveleminen ei riitä vilkkaalle hevoselle. Dalia ainakin on kerännyt hirvittävän määrän virtaa ja purkaa sitä säikkymällä ja tuijottelemalla ihan arkipäiväisiä asioita, joihin se ei normaalitilanteessa jaksaisi edes kiinnittää huomiota...

Ollaan harjoiteltu uutta temppua "smile" :D ♥Maneesille meidän piti mennä torstaina (ja olin odottanut sitä kuin kuuta nousevaa), mutta Dalia saikin tänään rokotuksen, joten torstain treenit joudutaan ikävä kyllä jättämään välistä. Olin siis itse sählännyt rokotusohjelman aikataulun kanssa, joten siksi tämä piikki tuli vähän yllättäen. Noh, ainakin saadaan rokotusohjelma etenemään! Mutta vaikka hevoseni ei maneesille pääsekään, haluan itse päästä vähän ratsastamaan ja otan torstain treeniin Dalian sijasta Nappulan ja yritän sopia minulle ja Dalialle maneesivuoron (tai vaikka useammankin) ensi viikolle. Täytyy yrittää houkutella joku kuvaamaan, sillä tahdon ehdottomasti tietää miltä meidän meno nyt näyttää! :)

Mutta tosiaan; tämän surkean valitusvirren postauksen tarkoituksena oli lähinnä herätellä blogi horroksestaan ja ilmoittaa, että hengissä ollaan. Voisin nyt napata itseäni niskasta kiinni ja kirjoitella muutaman luonnoksissa lojuvan puolivalmiin postauksen loppuun ja julkaista ne asap. Ainakin yksi todella suuri minun (ja hevosen) tulevaisuuteen liittyvä juttu paljastuu. Enempää en vielä paljasta, siitä tosiaan lisää lähipäivinä!

ps. Blogilla on nyt vihdoin fb-sivut! Käykäähän tykkäämässä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti