16.1.2017

Auringonpaistetta ja ratsutilan raajarikko

Hellurei ja terveisiä jälleen täältä Saksanmaalta! Toinen viikko on sujunut samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin: päivät puuhailen tallissa ja yöt nukun kuin tukki. Täällä on muutaman päivänä ollut kaunis auringonpaiste, joka on antanut valtavasti lisäenergiaa arkeen. Valitettavasti en ole siitä kuitenkaan päässyt ihan täysillä nauttimaan, sillä viikonloppuna minulle kävi pieni tapaturma, joka on vaatinut harmikseni vähän rutiineista poikkeamista.Torstai oli melkoisen tavallinen päivä, joka meni tutulla kaavalla: talliin kahdeksaksi, hevoset ulos laitumelle ja kävelykoneeseen, groomailua, ratsastusta, koneen täyttöä ja tyhjennystä, ruokatauko, kävelykonehommien jatkamista, hevoset sisään laitumelta, siivoilua, groomailua, ratsastusta ja jotain pikkuhommia. Mukava peruspäivä siis :)

Perjantaiaamu sujui tutun kaavan mukaisesti hevosia ulos viedessä ja kävelykonetta täydentämällä ja tyhjentämällä. Aamupäivä olikin sitten todella kiireinen, sillä työnantajani olivat poissa koko iltapäivän ja aamulla piti ehtiä liikuttamaan mahdollisimman paljon hevosia, jotta minulle ei jäisi liikaa ratsastettavia illaksi. Laitoinkin siinä sitten muutaman hevosen valmiiksi ja pois ja ratsastin itsekin yhden. Tämän jälkeen pidin ruokatauon ja takaisin talliin suuntasin hyvissä ajoin, sillä iltapäivähommiksi minulle oli jätetty kolmen hevosen ratsastus ja laidunhevosten tuominen sisälle. Suoriuduin tehtävistä kunnialla ja hyvissä ajoin, kaikki hevoset käyttäytyivät hyvin ja ratsastus oli hirvittävän kivaa! Perjantaista jäi muutenkin erityisen positiivinen fiilis, koska mä tarvitsen juuri tällaisia toimintatäyteisiä päiviä, joiden jälkeen voi hyvällä omatunnolla painaa pään tyynyyn! Perjantai 13. päivä ei siis ollut laisinkaan sen hassumpi ja pääsin nauttimaan hevosarjesta ihan täysillä! :)

Perjantai 13. = epäonnenpäivä ♥


Lauantaiaamupäivä eteni tutun kaavan mukaisesti ja hommat sujuivat mutkitta. Pääsin itsekin hevosen selkään siinä ennen päivätaukoa ja kivaa oli. Iltapäivällä, ruokatauon jälkeen hain tavalliseen tapaani hevosia sisälle ja kaikki olivat yhtä laidunporukkaa vailla sisällä. Siihen porukkaan kuuluu muutama varsa ja kaksi aikuista tammaa. Vien aina varsat ensin sisälle, koska tammat osaa käyttäytyä paremmin jäädessään kahdestaan pihalle. Niin tein nytkin. Noh, kaikki ei sitten sujunutkaan käsikirjoituksen mukaisesti, sillä kaikki neljä hevosta päättivät haluta samanaikaisesti sisään. Yksi jyräsi muiden ohi vapauteen ja nooh, yritäpä siinä sitten pitää kahta varsaa narussa ja hallita vielä yhtä (ei kiinni olevaa) hevosta. Pikku vinkki: et muuten onnistu. Nyt jo vähän naureskelen mielikuvalle, kun minä roikun varsojen naruissa kiinni ja lopputulema on se, että makaan puskassa vatsallani ja kaikki neljä hevosta juoksevat pitkin pihaa. Silloin ei kuitenkaan naurattanut, mutta onneksi pihalla oli ollut porukkaa ja hevoset saatiin heti kiinni ja omiin karsinoihinsa. Elukoiden seikkailu päättyi lopulta ihan hyvin, mutta mun vasen käsivarsi oli siinä tohinassa ottanut vähän osumaa.

Luultavasti varsojen repäisy irti mun otteesta oli liikaa käsivarren lihaksille ja jokin revähdys sinne tuli. Aikamoinen oli jomotus kädessä ja sainkin sitten loppuillan sairaslomailla. Kokeilin kyllä vähän tehdä hommia, mutta ei siitä tullut oikein mitään, joten vetäytydyin kämpille, vedin särkylääkettä nassuun ja kylmäsin käsivartta edellisen asukkaan jättämillä pakastewokkikasviksilla. Harmitti kyllä ihan hirveästi, että jouduin vaan lojumaan kämpillä hommien tekemisen sijaan! (Ai motivoitunut, minäkö? En missään tapauksessa ;) )Eilen heräilin käden kipuiluun ja vetäisinkin heti aamupalaksi vähän särkylääkettä. Siitä huolimatta halusin mennä talliin ja veinkin hevoset pihalle. Käsi kesti sen ihan hyvin ja tuntui jopa vähän paremmalta, kun vähän sai liikuttaa sitä. Mitään äkkiliikkeitä en kuitenkaan pystynyt sillä tekemään, eikä sen liikerata vastannut normaalia, mutta halusin vähän jotain toimintaa elämääni ;). Tein aamupäivän siis hommia tallissa (laitoin hevosia valmiiksi ja pois) ja aluksi käsi tuntui vähän paremmalta, mutta muutamien tuntien rasituksen jälkeen alkoi taas kipuilemaan. Päivätauolta en saanutkaan enää kutsua talliin vaan minut jätettiin lepäämään illaksi. Wokkikasvikset pääsivät taas käyttöön ja Subway Surf lauloi muutaman tunnin. Ilta meni vähän yksitoikkoisissa tunnelmissa, ja vaikka en mitenkään olisi malttanut jäädä paikoilleni, niin ehkä lepo on kuitenkin parasta lääkettä tuolle kädelle juuri nyt! :)

Tänään mulla onkin ollut vapaapäivä ja käsi on saanut nyt olla levossa. Olen tänään pessyt muutaman koneellisen pyykkiä ja käynyt pienellä kävelyllä tuossa lähikylässä. Otin kamerankin mukaan ja nappasin muutaman kuvan, täällä on ollut tänään niin kaunis talvinen sää! :) Illalla olisi vielä kaupassakäynti ohjelmassa, mutta mitään sen erikoisempaa tuskin teen. Jos jaksan, saatan mahdollisesti kirjoitella valmiiksi muutaman postauksen, joita voin sitten ajastaa teille. Varmaan ainakin treenikumppaneistani olisi kiva kuulla lisää? :)

No mutta, tällaista tällä kertaa, toivottavasti ensi kerralla olisi vähän parempia uutisia tiedossa. Mulla on vaan jotenkin niin paljon motivaatiota tähän työhön tällä hetkellä, että tällainen saikuttaminen ja tyhjänpäiväinen lojuminen pistää ärsyttämään! Mutta eipä sille mitään voi, näitä sattuu ja näillä mennään! Yleinen fiilis on kommelluksista huolimatta edelleen tosi hyvä ja positiivinen. Tälläiset jutut eivät estä mua nauttimasta joka hetkestä, vaan vain hidastavat vähän menoa! ;)


4 kommenttia:

 1. Harmi juttu :( Paranemisia sun kädelle! Olis ehdottomasti kiva kuulla lisää sun treenikavereista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosi harmi! Mutta eipä tälläisille mitään voi :/ Kiitos! :)
   Kiva tietää että kiinnostaa kuulla! Laitan siis ainakin heppojen esittelypostauksen tilaukseen! ;)

   Poista
 2. Jotenkin aina kuuluu uuteen työpaikkaan vähintää yksi äksidenttu! :D Mullakin sai käsi osumaa Saksassa ollessani harjoittelussa ja muutaman päivän piti rannetta tukea siteellä, toivottavasti kätesi tokenee tuosta pian, että pääset jatkamaan hommia normaalisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No mutta onneksi sun ranne kuitenkin parani nopeasti! Koskaan näiden hevosten kanssa ei säily ehjänä ;) Ja kiitos! Onneksi käsi tuntuu nyt muutaman päivän levon jälkeen ihan hyvältä. Huomenna menen ainakin kokeilemaan taas hommia ja kuulostelen käden vointia. Voi olla, että hepan selkään ei tällä kunnolla vielä kiivetä, mutta saa nyt nähdä. Ihan hyvin paraneminen on ainakin lähtenyt käyntiin! :)

   Poista