28.2.2017

Elämä jatkuu

Maailmanmatkaaja on palannut kotiin ja kassit on purettu. Elämä jatkuu, mutta miten? 

Vaikka minulla olikin täällä Suomessa kaikki jotakuinkin valmiina paluuta ajatellen, muuttuu silti moni asia ja paljon on vielä selviteltävää. Esimerkiksi työkuviot on mulla vielä melkoisen auki. Olen antanut itselleni luvan lomailla tämän ensimmäisen viikon, mutta pikkuhiljaa pitäisi ryömiä sinne töihinkin, jotta saisin jotain, millä rahoittaa hevosharrastukseni. Keikkatöitä mulle on kyllä tarjolla, mutta muuten on kuviot vielä melkoisen levällään. Noh, eiköhän ne tästä pian ala selkenemään :) 

Teitä lukijoita kuitenkin varmaan kiinnostaa enemmän se, mitä hevosrintamalla tapahtuu, joten keskitytäänpä siihen. Kuten Pian kanssa ennen lähtöäni sovimme, jatkan Dalian kanssa. Jollakin tavalla minun tulee kuitenkin korvata nämä muutamat kuukaudet, joiden aikana hevosta pidettiin minulle varattuna, joten se on kevätkauden ajan sovitun verran myös muussa käytössä. Ratsastan kuitenkin normaalisti 5-7 kertaa viikossa Dalialla ja saan valmentautua ja kilpailla sen kanssa niin paljon kuin tahdon. Ylläpito siis jatkuu, mutta diiliä on nyt kevätkauden ajaksi vähän räätälöity :)

Dalian kanssa olen asettanut muutamia tavoitteita kaudelle 2017:
 • Eteenpäinpyrkimys. Dalialla on usein taipumus jäädä mukavuusalueelleen eli hieman pohkeen taakse. Tavoitteena olisi saada hevonen itse ajattelemaan eteenpäin, mutta kuitenkin niin, että se säilyttää rauhan eli ei juokse apuja karkuun. Lennokkuutta askellajeihin!
 • Ryhti! Yritämme saada etupainoisuuden pois ja painon takajaloille. Sitä mukaa saamme hilattua muotoa korkeammalle ja kootut askellajit vahvemmiksi!
 • Keskityn enemmän maastakäsittelyyn ja otan sitä enemmän mukaan meidän arkeemme. On kiva tehdä hevosen kanssa jotain uutta ja erilaista! Voisin esimerkiksi harjoitella irtojuoksuttamaan “oikein”. Jatkamme myös temppujen harjoittelemista suurella innolla! :)
 • Vahvistetaan vanhojen juttujen osaamista eli kaikkea osaamaamme ihan perusasioista lähtien. Erityisesti laukkajuttuja (vastalaukka) ja keskikäyntiä. Keskiaskellajeissa kiinnitetään huomiota etupainoisuuteen ja pyritään poistamaan se. Tehdään kokoamisia ahkerasti, mutta silloin kun ei koota, liikutaan reippaasti eteen! Tehdään siirtymisistä vielä sujuvampia ja eleettömämpiä. Takaosakäännösten, avojen (ja sulkujen) vahvistaminen sujuvammiksi.
 • Voisin myös tehdä jonkinlaisen kunnollisen viikkosuunnitelman, minkä mukaan edetään, jotta saataisiin tehtyä töitä suunnitelmallisesti ja “täysillä” silloin kun treenataan ja höntsäily on sitten erikseen :-) Keskityn huomattavasti enemmän Dalian lihasmassan kasvattamiseen! Lihaskunto paremmaksi, lihavuuskunto sopivaksi!
 • Koulukilpailuissa tavoitteeni olisi päästä tekemään hyviä ja tasaisia ratoja HeB-tasolla ja nostaa prosentit selkeästi kuudenkymmenen yli (eli nykyisestä n. 60% → 65>%). Sen lisäksi tavoitteena on päästä debytoimaan HeA-luokat heti, kun koen, että olemme siihen valmiita (toivottavasti jo kevätkaudella). A-radoilta olisi tarkoitus päästä hakemaan rutiinia ja hyviä kokemuksia. Toivon myös varovasti, että 60% ylittyisi edes kerran ;)
 • Esteillä meidän ei ole pakko edetä mihinkään tai hypätä mitään, jos siltä tuntuu. Varovainen tavoitteeni kuitenkin olisi, että saataisiin jännitys pois ja pieniä pomppuja mukaan viikko-ohjelmaan. Valmennuksia tai kisoja en estepuolelle aio erityisesti suunnitella. Jos siltä tuntuu, niin mennään ehdottomasti, mutta pakko ei ole :)

Postausta kuvittavat vuosi sitten otetut poseerauskuvat | © Pia


Koska Dalia menee kevätkauden ajan jonkin verran myös muilla ratsastajilla, saan kakkoshevoseksi Nappulan. Blogin uusille lukijoille tiedoksi, että Nappula on 5-vuotias arabitamma, jota liikutin jonkin verran 2015-2016 talvena, mutta sen jälkeen olen ratsastellut sillä hyvin epäsäännöllisesti. Tarkoituksena Nappulan kanssa olisi tehdä ihan perusjuttuja ja pienin askelin viedä pikkuheppaa vähän eteenpäin. Lähitallien kisoissa käydään näyttämässä neitiä, mikäli meillä vaan hommat sujuu toivotulla tavalla. Tarkoituksena olisi ratsastaa Nappulaa vähintään 2 kertaa viikossa :)

Nappulan kanssa olen asettanut myös muutaman varovaisen tavoitteen:
 • Haluan meidän välillemme luottamuksen. Sitä tulee rakentaa kokoajan pienin askelin.
 • Keskitymme perusasioihin eli eteenpäinpyrkimykseen, tahtiin, tuntumaan, siirtymisiin ja laadukkaisiin askellajeihin
 • Kun koen neitosen olevan siihen valmis, olisi meillä tarkoituksena käydä muutamissa lähitallien kilpailuissa. Toivon meidän suorittavan siistejä HeC-ratoja. Tavoitteena olisi myös, että Nappula oppisi olemaan jännittämättä (niin paljon) vieraissa paikoissa :)
 • Mikäli meillä sujuu hyvin ja yhteistyömme jatkuu niin pitkään, voisin syyskaudella mennä HeB-luokan kotitallin kisoissa :)Koska olen innostunut ratsastuksesta ja nimenomaan erilaisten hevosten kanssa tekemisestä, on minulla muutamia suunnitelmia Länsirannan ulkopuolellakin. Suunnitelmat eivät kuitenkaan ole millään tavalla vedenpitäviä ja voi hyvin olla, että ne kariutuvat jo ennen toteutumistaan. Joka tapauksessa, käyn perjantaina katsomassa yhtä suomenhevosruunaa, jota saatan alkaa ratsastamaan muutaman kerran viikossa, mikäli meillä kemiat kohtaa. Sen lisäksi minun olisi tarkoitus käydä tutustumassa tuttavani lämminveriseen ex-ravuriin, josta saatan ehkä saada liikutushevosen, jos sellainen minua kiinnostaa. Mutta katsotaan nyt.. :) Dalia on ehdottomasti mun ykköshevonen ja Nappula kakkoshevonen. Näistä kahdesta pidän kiinni ja muita hevosia otan mukaan peliin vain, jos ne todella tuntuvat "omaan käteen sopivilta". Tietenkin myös aika ja oma jaksaminen täytyy ottaa huomioon ja välttää tukkimasta kalenteria ihan täyteen!

Joka tapauksessa odotan innolla tätä kautta! Suunnitelmat kuulostavat omaan korvaani oikein hyvältä ja heppatäyteinen arki jatkuu - vähän eri tavalla, mutta jatkuu kuitenkin! :)

4 kommenttia:

 1. Mä ihan hengästyin kun luin sun heppajutuista :D Siis että joka päivä ratsastusta ja monena päivänä peräti kahdella hevosella. Mulla tekee tiukkaa toi oma + vuokrahevonen kerran viikossa :D Mut toisaalta työt kyllä haittaa harrastuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D No joo, täytyy kyllä myöntää, että ihan näin paljoa en kuvitellut itsekään hoitelevani, mutta jostain näitä mahdollisuuksia on vain tupsahdellut, hups :D Oot kyllä ihan oikeessa, että työt haittaa harrastuksia... onneksi mulla on (ainakin vielä nyt) keikkatyö, niin saan aika vapaasti valita työajat :D

   Poista
 2. Sinut on haastettu!

  caroansku.blogspot.fi

  VastaaPoista