2.2.2018

Esittelyssä KapuKesän lopussa löysin sattumalta ilmoituksen liikuttajaa etsivästä lämminverisestä. Laitoin viestiä ihan mielenkiinnosta, vaikka en tositarkoituksella mitään uutta liikutettavaa etsinytkään. Omistajan kanssa viestiteltiin jonkin aikaa ja huomattiin, että olen aikaisemminkin ollut häneen yhteydessä useampi vuosi sitten. Silloin minulla painoivat päälle ylioppilaskirjoitukset ja tallimatka oli autottomalle vähän turhan pitkä, joten homma jäi silloin siihen. Nyt tilanne oli kuitenkin eri: hevonen asuu eri tallilla, lähempänä kotiani ja minulla on auto käytössäni. Kiinnostuin diilistä sitä enemmän, mitä enemmän viestiteltiin ja sovittiinkin sitten tapaaminen! 

2.9. astelin ensimmäistä kertaa kyseisen tallin pihaan. Siellä minua odotti pieni, kimo ruuna, joka tuijotti minua epäluuloisen näköisenä. Omistaja oli jo verrytellyt vähän, joten hyppäsin pian selkään. Ekasta ratsastuksesta en ihan hirveästi muista muuta kuin sen, että hevonen oli ihan superpieni (kapea verrattuna siihen, mihin olin tottunut) ja superherkkä, enkä tehnyt mitään ihmeellistä. Omistaja antoi muutamia vinkkejä, mutta tyytyi pääosin tarkkailemaan ratsastustani ja sitä, miten Kapu otti minut vastaan. Hän kertoi, että hevonen ahdistuu helposti paineesta ja kun hoksasin olla mahdollisimman rauhallinen ja jättää avut minimiin, Kapu alkoi rentoutumaan. Kokeilin kaikki askellajit läpi ja paljon oli toki korjattavaa, mutta hevonen tuntui kuitenkin kokeilun perusteella ihan mukavalta ja mielenkiintoiselta. Omistajan mielestä meno näytti ilmeisesti ihan lupaavalta ja sovittiinkin siltä seisomalta, että alan ratsastamaan Kapua muutaman kerran viikossa, aina kun ehdin :)

6. kerta Kapun selässä, ensimmäiset kuvat meistä 20.9.2017 | © Merikke

Postauksen ensimmäinen kuva, tämä ja alempi noin kuukauden yhteistyön jälkeen, 6.10.2017 :) | © MerikkeVasta muutaman itsenäisen kerran jälkeen aloin ymmärtämään, että tuon hevosen pään sisään ei noin vain päässytkään. Se on luonteeltaan ehkä hieman ujo, eikä ottanut mua heti avosylin vastaan, vaan otti oman aikansa tutustua. Se on myös todella herkkä, kuten jo ensimmäisellä ratsastuskerralla sain huomata: se kyllä ilmaisi, jos jostain jäi liikaa puristamaan. Pikkuhiljaa sain Kapun kuitenkin vakuutettua siitä, että mä olen ihan jees ja mun kanssa on oikeastaan ihan kiva puuhailla ja tehdä hommia. Opin ennakoimaan sitä ahdistavat tilanteet ja yhteistyömme alkoi pikkuhiljaa sujua yhä paremmin.  Nykyään me ollaan jo hyviä kavereita ja Kapu lähtee mielellään töihin. Ratsailla homma toimii ja työnteon jälkeen se on useimmiten erittäin tyytyväisen ja hyväntuulisen oloinen! :) 

Olen saanut ihan vapaat kädet treenaamiseen Kapun kanssa. Saan maastoilla ja mennä sileällä ihan niin kuin tykkään. Me treenataankin melko monipuolisesti koulua, yleensä keskittyen ihan perusasioihin, kuten tahtiin, taipumiseen ja suoruuteen. Varsinaisia koululiikkeitäkin Kapu kyllä hallitsee useita, mutta itse olen enemmin keskittynyt perusjuttuihin. Nyt kun meillä alkaa yhteistyö olla melko hyvällä mallilla, ollaan otettu vähän enemmänkin liikkeitä (kuten väistöjä, avoja, takaosan väistätystä, kokoamisia jne) mukaan treeniin. Alkuajoista Kapu on rauhoittunut mun kanssa tosi paljon. Se ottaa tuntuman paljon paremmin vastaan ja kulkee tahdikkaammin kuin aikaisemmin. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus jatkaa samojen asioiden hiomista ja ottaa mukaan myös uusia juttuja. Kuitenkin tutustumme toisiimme edelleenkin paremmin ja minulla on välillä vieläkin töitä tämän herkän hevosen sielunmaailman ymmärtämisessä. Ihan hurjia harppauksia ollaan otettu eteenpäin, mutta toki meillä on vielä ihan hirvittävä määrä opittavaa yhdessä!

Kapu on tässä lyhyen ajan sisällä astellut tiensä mun sydämeen ja opettanut mulle paljon tärkeitä asioita etenkin herkän hevosen ratsastamisesta. Paljon lämmitti omaa mieltä, kun omistaja oli muutama viikko sitten katsomassa meidän menoa ja totesi sen jälkeen, että Kapu näyttää ihan mielellään tekevän mun kanssa hommia <3

Uusimmat ratsastuskuvat meistä, tämä ja alempi, 24.11.2017 | © Merikke


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti