Da Lija


Da Lija
"Dalia, Pälli, Pälpäl"
tamma
latvian sport horse
 21.06.2009 Latvia
i. Dancing Princ LV ox | e. Lira Lirika
om. Pia Kujanpää
vuokrahevonen 01.04.2015-01.04.2016
ylläpidossa 01.04.2016 →

>> Hiukan herkkis otus, jota täytyy käsitellä hänen korkeudelleen sopivalla tavalla, yhdellä sanalla sanottuna siis: tamma! Toiset päivät ovat parempia kuin toiset ;)
>> Ihan paras elukka, sillä luottamuksen rakennuttua tuo kiipeää vaikka seinälle, jos oma ihminen käskee (ja antaa vähän herkkua.. Tuo on nimittäin mahdottoman perso ruualle..)


Huhtikuun ensimmäisenä päivänä 2015 minut istutettiin ensimmäistä kertaa tämän otuksen selkään. Olin nähnyt tammasta kuvia naamakirjassa ja ihan pari kertaa livenäkin olin sen noteerannut tarhasta pällistelemässä. Rehellisesti sanottuna, en kokenut erityisiä ihastumisen tunteita vielä siinä vaiheessa, tamma oli lähinnä valkoisen lihapullan näköinen, joten selkään noustessa en tiennyt yhtään mitä odottaa. Kun sinne selkään sitten pääsin, muuttui kuva tuosta hevosesta kertaheitolla. Muistan ikuisesti sen fiiliksen, kun ensimmäistä kertaa nousin selkään ja tuntui ihan siltä kuin olisin tullut kotiin. Palaset loksahtivat paikalleen ja siitä alkoi meidän yhteinen tarina. Tiesin heti, että tässä se on: mun elämäni hevonen. Mun yksi tallikaveri osasi pukea sen tunteen sanoiksi: "On hevosia, ja sitten on niitä hevosia". Ja Dalia oli sellainen hevonen, alusta asti ♥

Kliseistä, mutta totta, meidän tiemme ei ole ollut ruusuilla tanssimista, vaan kaikkea muuta. Alku oli haparoivaa ja välillä jopa niinkin kamalaa, että kuskiakin ihan hirvitti. Ja aina kun luulin, että meillä meni hyvin, palautti jokin kuva- tai videomateriaali minut takaisin maanpinnalle. Kuitenkin opimme ajan kuluessa tuntemaan toisemme yhä paremmin ja olemmekin jo päässeet aika pitkälle. Virheistä on otettu opiksi ja epäonnistumisen jälkeen yritetty aina uudelleen. Olen niin monet kerrat hakannut päätä seinään tuon hevosen suhteen ja ollut luovuttamisen partaalla, mutta sinnikkyys on aina voittanut ja tuonut meidät tähän pisteeseen, missä olemme nyt. Olen saanut vierelleni uskollisen ystävän ja kumppanin, jonka kanssa olisi kouluratsastuksen puolella tarkoitus edetä niin pitkälle kuin mahdollista.

Tiivistettynä siis: Dalia on tamma, persoonallinen pönttöpää ja hiukan hönö, mutta kuitenkin aivan napakymppi luonteeltaan. Vaatii kuskilta tarkkaavaisuutta, osaa lintsata, eikä ikinä tee töitä itsekseen. Hevonen, jonka kanssa jokainen päivä on erilainen. Sellainen se on, tärkein otus koko maailmassa. Kaikkine virheineen täydellinen ♥

15.11.2016 | © Suvi Männistö


02.09.2017 | © Merikke

24.06.2017 | © Pia Kujanpää


13.10.2017 ♥ | © Oona Pitkonen4 kommenttia: